Llet merengada
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 113 6%
- Azúcares
- 14g 16%
- Grasas
- 3,7g 5%
- Grasas saturadas
- 2g 10%
- Sal
- 0,1g 1%
Modo de preparación
Bullim la llet amb la canyella i la pell de la llimona.
Quan bulli, abaixem la temperatura del foc i quan la llet baixi la fem pujar de nou. Així tres vegades.
Deixem temperar la llet, hi afegim el sucre i la posem a la nevera.
Batem les dues clares d'ou a punt de neu.
Una vegada freda la llet, la barregem a poc a poc amb la llet amb moviments envoltants i la deixem durant 1 hora al congelador. La traiem del congelador per consumir-la com si fos una crema gelada.
La presència destacada de llet en aquesta recepta ens assegura una quantitat apreciable de calci, un mineral necessari per a la formació dels ossos i les dents. El dèficit continuat de calci en la dieta és l'origen d'una malaltia cada vegada més present en la societat com és l'osteoporosi. La llet hi aporta a més hidrats de carboni, proteïnes d'alta qualitat i una quantitat variable de greix, segons si és sencera, semidesnatada o desnatada. Les proteïnes que proporcionen les clares d'ou també són d'alt valor biològic; de fet és la millor proteïna, ja que conté tots els aminoàcids essencials que l'organisme no pot sintetitzar. En la mesura del possible cal evitar el sucre en la dieta, ja que és una font d'hidrats de carboni senzills. Per això no és una recepta que es recomani preparar amb freqüència, encara que en aquest cas la quantitat de sucre no és gaire elevada i tot just equivaldria a un terròs. La llimona i la canyella aporten a aquestes postres un sabor deliciós, que permetria eliminar-ne el sucre. Fes-ne la prova!
Ingredientes (4 personas)
- 400 ml de llet
- 2 clares d'ou
- Una branca de canyella
- 1 llimona
- 30 g de sucre
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
