Espetada de solombo, champiñóns e setas con chutney de cebola e piña
- Segon plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- kcal
- 382 19%
- Azúcares
- 11g 12%
- Grasas
- 22g 31%
- Grasas saturadas
- 5g 26%
- Sal
- 1g 20%
Modo de preparación
Nunha tixola antiadherente cun pouco de aceite de oliva sofritimos o dente de allo picado e, antes de que colla unha cor dourada, agregamos as setas e champiñóns e unha chisca de sal.
Salteamos o conxunto durante uns dous minutos, sacamos do lume a tixola e agardamos a que temperen. Cortamos en cubos regulares o solombo de tenreira e ensartámolos nun espeto, intercalándoos con setas e champiñóns.
Cociñamos os espetos na mesma tixola antiadherente, onde salteamos previamente as setas e champiñóns, cun pouco máis de aceite e unha chisca de sal, dándolles voltas e cociñándoas de forma uniforme por toda a superficie.
Unha vez salteadas as espetadas, sacámolas da tixola e desglasamos os zumes adheridos á devandita tixola cun chorro de viño branco, caldo de carne e unha cullerada de maicena para ligar a salsa.
Servimos os espetos coa salsa e acompañando por un chutney de cebola e piña. Para elaborar o chutney de cebola e piña temos que saltear nunha cazola a cebola cortada en brounoisse (cadradiños pequenos) coa piña pelada e cortada en láminas, cando comece a coller cor, agregamos o zume de limón e un pouco de xenxibre fresco, unha pementa caiena e un pouco de vinagre de arroz.
Deixamos cociñar o conxunto ata que adquira unha consistencia de compota na que nos atoparemos anaquiños al dente. Poñemos a punto de sal e como resultado teremos unha gornición refrescante cun toque agridoce.
O solombo de tenreira, sendo unha carne vermella, é considerada, dentro destas, unha carne magra, é dicir, baixa en graxas; e é que achega uns 4 gramos de graxa por cada 100 g de alimento. Neste caso, a ración de solombo é uns 120 gramos, co que achegan ao prato non máis de 5 gramos de graxa. Ademais, achega proteínas de alta calidade (20% do contido), vitaminas do grupo B e minerais como ferro, potasio, fósforo e zinc. Ademais, neste caso o acompañamento é perfecto, setas e champiñóns e unha salsa de cebola e piña, para achegar fibra e outros minerais e vitaminas.
Ingredientes (4 personas)
- 450 g de solombo de tenreira
- 250 g de setas shitake
- 200 g de champiñóns
- 1 dente de allo
- 100 ml de viño branco
- 300 ml de caldo de carne
- 10 g de fariña de millo
- 40 ml de aceite de oliva
- Un pouco de sal
- 100 g de cebola
- 200 g de piña
- 1 limón
- Unha roda de xenxibre fresco
- Pementa de caiena
- 20 ml de vinagre
- 20 ml de aceite de oliva
- 5 g de azucre
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/