Espetada de solombo, champiñóns e setas con chutney de cebola e piña

  • Segon plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Espetada de solombo, champiñóns e setas con chutney de cebola e piña

Descargar

kcal
382 19%
Azúcares
11g 12%
Grasas
22g 31%
Grasas saturadas
5g 26%
Sal
1g 20%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Nunha tixola antiadherente cun pouco de aceite de oliva sofritimos o dente de allo picado e, antes de que colla unha cor dourada, agregamos as setas e champiñóns e unha chisca de sal. Salteamos o conxunto durante uns dous minutos, sacamos do lume a tixola e agardamos a que temperen. Cortamos en cubos regulares o solombo de tenreira e ensartámolos nun espeto, intercalándoos con setas e champiñóns. Cociñamos os espetos na mesma tixola antiadherente, onde salteamos previamente as setas e champiñóns, cun pouco máis de aceite e unha chisca de sal, dándolles voltas e cociñándoas de forma uniforme por toda a superficie. Unha vez salteadas as espetadas, sacámolas da tixola e desglasamos os zumes adheridos á devandita tixola cun chorro de viño branco, caldo de carne e unha cullerada de maicena para ligar a salsa. Servimos os espetos coa salsa e acompañando por un chutney de cebola e piña. Para elaborar o chutney de cebola e piña temos que saltear nunha cazola a cebola cortada en brounoisse (cadradiños pequenos) coa piña pelada e cortada en láminas, cando comece a coller cor, agregamos o zume de limón e un pouco de xenxibre fresco, unha pementa caiena e un pouco de vinagre de arroz. Deixamos cociñar o conxunto ata que adquira unha consistencia de compota na que nos atoparemos anaquiños al dente. Poñemos a punto de sal e como resultado teremos unha gornición refrescante cun toque agridoce.
O solombo de tenreira, sendo unha carne vermella, é considerada, dentro destas, unha carne magra, é dicir, baixa en graxas; e é que achega uns 4 gramos de graxa por cada 100 g de alimento. Neste caso, a ración de solombo é uns 120 gramos, co que achegan ao prato non máis de 5 gramos de graxa. Ademais, achega proteínas de alta calidade (20% do contido), vitaminas do grupo B e minerais como ferro, potasio, fósforo e zinc. Ademais, neste caso o acompañamento é perfecto, setas e champiñóns e unha salsa de cebola e piña, para achegar fibra e outros minerais e vitaminas.

Ingredientes (4 personas)

  1. 450 g de solombo de tenreira
  2. 250 g de setas shitake
  3. 200 g de champiñóns
  4. 1 dente de allo
  5. 100 ml de viño branco
  6. 300 ml de caldo de carne
  7. 10 g de fariña de millo
  8. 40 ml de aceite de oliva
  9. Un pouco de sal
  10. 100 g de cebola
  11. 200 g de piña
  12. 1 limón
  13. Unha roda de xenxibre fresco
  14. Pementa de caiena
  15. 20 ml de vinagre
  16. 20 ml de aceite de oliva
  17. 5 g de azucre

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/