Tortilla con arroz integral
- Segon plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- kcal
- 376 19%
- Azúcares
- 1,8g 2%
- Grasas
- 18g 26%
- Grasas saturadas
- 4g 20%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Unha hora antes remollamos o arroz integral en auga fría. A lume manso, nunha cazola baixa refogamos con aceite de oliva a cebola e os pementos cortados á brounoise (cadriños miúdos).
Lavamos lixeiramente o arroz integral, escorrémolo e engadímosllo á cazola, remexendo decote para que se torre o arroz sen pegarse á cebola e aos pementos.
Engadímoslle a auga ao arroz integral e deixamos que ferva durante cinco minutos.
Pasado este tempo baixamos o lume ao mínimo, poñemos a punto de sal e tapamos a cazola sen remexer, ata que o arroz integral absorba toda a auga e estea tenro, aproximadamente uns 25 minutos.
A continuación quecemos un pouco aceite nunha tixola pequena e facemos as catro tortillas redondas, meténdolle o recheo de arroz no centro de cada unha.
Enrolamos as tortillas e deixámolas temperar antes de cortalas. Presentamos en pequenos roliños.
Esta receita inclúe unha orixinal combinación de tortilla con arroz e a peculiar presentación en forma de roliños. O ovo é un alimento moi nutritivo, que destaca pola excelente calidade da súa proteína. Así mesmo, achega graxas, lecitina, colesterol, vitaminas A e D, vitaminas do grupo B e minerais como o ferro. Neste caso, a tortilla reenchémola con arroz, un alimento enerxético, rico en hidratos de carbono e libre de graxas, que constitúe ademais unha das bases da dieta mediterránea. O arroz que empregamos nesta elaboración é integral, polo que contén unha maior achega de fibra e fai que diminúa o seu efecto adstrinxente. O refogado de cebola e pementos con que se prepara confírelle un toque de sabor moi agradable a esta receita tan sinxela de elaborar.
Ingredientes (4 personas)
- 6 ovos
- 200 g de arroz integral
- 45 g de pemento vermello
- 25 g de pemento verde
- 40 g de cebola
- 40 ml de aceite de oliva
- Un chisco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/