Tapa de patates “revolconas”
- Entrants
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- kcal
- 251 13%
- Azúcares
- 7g 8%
- Grasas
- 3,4g 5%
- Grasas saturadas
- 1,3g 6%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
En una cassola amb aigua bullent i una mica de sal coem les patates (de la mateixa mida) fins que les puguem punxar i el ganivet entri sense esforç. Traiem les patates de la cassola perquè es vagin refredant, les escorrem, les pelem i les reservem.
Trossegem la cansalada viada a dauets regulars i els sofregim en una paella antiadherent calenta fins que la superfície quedi daurada. N'escorrem el greix i els reservem fora de la paella.
A la mateixa paella amb una mica del greix de la cansalada i l'oli d'oliva, daurem el gra d'all pelat i tallat a làmines fines. Quan comenci a daurar-se, retirem la paella del foc i immediatament hi afegim la cullerada de pebre vermell i remenem ràpidament perquè el pebre vermell es dissolgui en l'oli calent i l'impregni amb la seva aroma, però no es cremi.
En un bol ampli col·loquem les patates cuites i pelades, hi afegim l'oli amb alls i el pebre vermell. Aixafem les patates amb una forquilla perquè la polpa quedi homogènia i integrada amb el refregit. Quan es vagi a servir, ho acompanyem amb els trossets de cansalada saltada i un polsim de julivert acabat de trossejat.
La patata és un aliment molt complet, font de carbohidrats i energia, lliure de gluten i rica en calci, iode, magnesi, fibra i vitamines B3, B9, C i K. Es prepara amb cansalada viada, que aporta al plat ferro, proteïnes, calci, potassi, iode, zinc, magnesi, sodi i vitamines B3, B7, B9 i K. No obstant això, també suma colesterol, cosa que cal tenir en compte si es tenen els nivells de colesterol elevats. És una recepta que cal consumir amb moderació.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de patata
- 50 g de cansalada viada
- 1 gra d'all
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 8 g de pebre vermell
- Una mica de sal
- Un mica de julivert trossejat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/