Tapa de patates “revolconas”

  • Entrants
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Tapa de patates “revolconas”

Descargar

kcal
251 13%
Azúcares
7g 8%
Grasas
3,4g 5%
Grasas saturadas
1,3g 6%
Sal
1g 11%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

En una cassola amb aigua bullent i una mica de sal coem les patates (de la mateixa mida) fins que les puguem punxar i el ganivet entri sense esforç. Traiem les patates de la cassola perquè es vagin refredant, les escorrem, les pelem i les reservem. Trossegem la cansalada viada a dauets regulars i els sofregim en una paella antiadherent calenta fins que la superfície quedi daurada. N'escorrem el greix i els reservem fora de la paella. A la mateixa paella amb una mica del greix de la cansalada i l'oli d'oliva, daurem el gra d'all pelat i tallat a làmines fines. Quan comenci a daurar-se, retirem la paella del foc i immediatament hi afegim la cullerada de pebre vermell i remenem ràpidament perquè el pebre vermell es dissolgui en l'oli calent i l'impregni amb la seva aroma, però no es cremi. En un bol ampli col·loquem les patates cuites i pelades, hi afegim l'oli amb alls i el pebre vermell. Aixafem les patates amb una forquilla perquè la polpa quedi homogènia i integrada amb el refregit. Quan es vagi a servir, ho acompanyem amb els trossets de cansalada saltada i un polsim de julivert acabat de trossejat.
La patata és un aliment molt complet, font de carbohidrats i energia, lliure de gluten i rica en calci, iode, magnesi, fibra i vitamines B3, B9, C i K. Es prepara amb cansalada viada, que aporta al plat ferro, proteïnes, calci, potassi, iode, zinc, magnesi, sodi i vitamines B3, B7, B9 i K. No obstant això, també suma colesterol, cosa que cal tenir en compte si es tenen els nivells de colesterol elevats. És una recepta que cal consumir amb moderació.

Ingredientes (4 personas)

  1. 400 g de patata
  2. 50 g de cansalada viada
  3. 1 gra d'all
  4. 4 cullerades d'oli d'oliva
  5. 8 g de pebre vermell
  6. Una mica de sal
  7. Un mica de julivert trossejat

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/