Gazta naturala da, metodo tradizionalen bidez ganadutegi kontrolatuetatik datorren ardi-esne gordinarekin, landare-gatzagiarekin eta gatzarekin egindakoa. Azal arina eta fina, erdi-gogorra duen gazta, haren ezaugarri nagusia testura krematsua da.
Behi-esnearekin egiten da, naturala eta osoa, gordina edo pasteurizatua. Edonola ere, esne natural osoa erabiltzen da (kalostrorik, kontserbagarririk, inhibitzailerik edo medikamenturik gabe). Esnearen eta gazten ekoizpen-zona Galiziaren bihotzean dago, Arzúa, Melide, A Ulloa eta Chantada eskualdeetan eta mugakideetan.
Gure EROSKI Zapore Tradizionalak titi-gazta arraza hauetako behi-esnearekin egiten da: frisiarra, Alpetar arrea eta Galiziako Loira. Gazta-ekoizpeneko zonak Galiziako Autonomia Erkidego osoa hartzen du. Azal fina eta elastikoa du, eta pasta biguna, krematsua eta uniformea. Aroma suabea eta arinki garratza du.
Gazta hori egiteko Menorcako behien esnea erabiltzen da, eta milurteko metodo bat. Gero, Menorcako haizeak, hezetasunak eta argiak ematen diote gaztari zapore berezi, bizi eta nahasezin hori, kontsumitzaile guztiek gehien baloratzen duten ezaugarria.
Pasta zanpatuzko gazta, mantxatar arrazako ardi-esnearekin egindakoa. Esneak ez du medikamenturik edukiko, gaztaren lanketan, heltzean eta mantentzean negatiboki eragin dezake eta.
Asturiasko gazta urdina bikaintasunez, Jatorri Deitura Babestuarekin, Europako mendiak, jatorrizko lurra bezain bizia eta benetakoa,. Zonako esnearekin egiteaz gain, gazta hori El Molin Haitzulo Naturalean heltzen da, mendiaren bihotzean, 1913an inauguratu zenetik erabilitako artisau-prozesu berdinak erabiliz.
Kantabriako Esnegain gazta ekoizpen-zonan inskribatuta dauden ganadutegietako frisiar arrazako behien esnearekin egiten da. Eskualde osoko bazka aniztasunak esneari baldintza organoleptiko zehatzak ematen dizkio. Esnea osoa da, garbia, eta osaera orekatua du.
Idiazabal JD EROSKI SeleQtia gaztaz betetako ahuakateak
Ikusi errezetaTuterako buruak brie gaztarekin beteak eta antxoak EROSKI NATUR marrubizko ozpin-olioarekin
Ikusi errezetaMeloi-carpaccioa EROSKI grana padano gaztarekin, intxaurrekin eta urdaiazpiko kurruskariarekin
Ikusi errezetaPistoa gazta-laminekin eta EROSKI beso iberikoarekin salteatuta
Ikusi errezetaErrezeta: EROSKI Sannia indioilar-bularki eta EROSKI emmental gaztazko arrautzopila
Ikusi errezetaEROSKI SeleQtia foie eta ahuntz-gaztazko hostopila
Ikusi errezetaEROSKI urdaiazpikoz eta gazta zatiez betetako barrengorriak labean
Ikusi errezetaEROSKI arrautzak gaztarekin mikrouhin-labean
Ikusi errezetaEROSKI Sannia gazta freskodun tarta marrubizko marmeladarekin.
Ikusi errezeta