Ezagut itzazu

Aragoiko Barazkiak

Klimatologia mesedegarriko lur hauek barazki asko ematen dituzte

EROSKIn Aragoiko baratzeetako barazkiak eramaten ditugu gure denda guztietara, puntu onenean daudenean eskaini ahal izateko, freskoago eta kalitate handiagoarekin

Borraja, tomatea, Barbastro tomate arrosa, patata, tipula, piperra, porrua, zerba, brokolia edo azalorea… gure barazkien lehengaia oso aberatsa eta ugaria da erkidego honetan, eta aragoiarrei aukera ematen die urte guztian zehar barazki freskoez gozatzeko.

Aragoiko barazki-ekoizpenak 7.000 hektarea hartzen ditu, eta, urtean, barazki freskoen 225.000 tona baino gehiago ematen dituzte.

Barazki freskoen barietate handia eskaintzen dizugu, zure ingurune hurbilenean ekoitziak. Azken urtean, 400 tona barazki baino gehiago erosi dizkiegu tokiko nekazariei. Eta, gainera, hemengoa izatea ona delako EROSKI Natur tipula gozoa eskaintzen dizugu, zapore arduratsuarekin.

Inguru honetan ohikoa den tipula horren kalitateak animatu egin gaitu gure EROSKI Natur marka propioarekin merkaturatzera; zapore arduratsuaren bermea du. Lastoaren kolore zuria izaten du eta 120 mm-ko diametroa ere hartzen du; itxura indartsukoa da eta oso delikatua, bere samurtasunarengatik, azalen biguntasunarengatik eta oso urtsua izateagatik.

Honako ezaugarri hauek ditu: kontserbazio gutxi, suabea, batere zapore minik gabea, testura samurra, eta barruko atalak kolore zurikoak ditu
Entsaladetarako erabiltzen da batez ere, baina bestelako jakien emaitzak ere hobetzen ditu. Labean errea bikaina da.

"Zugandik hurbil landu diren barazki freskoak jartzen dizkizugu eskura, ingurunearen iraunkortasuna eta nekazarien etorkizuna bultzatuz"

EROSKIn, aspaldiko harreman estua dugu tokiko ekoizleekin eta, horiei esker, zure ingurune hurbilenean landutako produktu freskoa zuregana hurbiltzeko konpromisoa bete dezakegu.

FUENCAMPO
Fuencamporen tipula gozoak hazien hautaketa zorrotza du ezaugarri; hazi horiek tipula gozoaren Aragoiko barietate batenak dira, eta haiek berek hautatu eta zaintzen dituzte. Geroago, Cariñenako ingurunean hazten da, baita Teruelgo soroetan ere tipula berantiarrena.
Bai ekoizpena, bai biltzea, baita biltegian geroago egiten den lana ere nazioarteko kalitate-irizpide zorrotzen arabera (Global Gap, BRC eta IFS) egiten dira; horiek, besteak beste, ingurumena gehiago errespetatzen duen nekazaritza bermatzen dute, bai produktu fitosanitario gutxiago erabiltzen direlako, bai ur gutxiago erabiltzen delako…

Honako beste hauek ere inguruko ekoizle garrantzitsuak dira: GIL & PALLARES.

Aragoiko Barazkiak

Freskotasuna, kalitatea, iraunkortasuna eta tradizioa

Ezinbestekoak gure eguneroko dietan

Borraja, tomatea, Barbastro tomate arrosa, patata, tipula, piperra, porrua, zerba, brokolia edo azalorea; gure barazkien lehengaia oso aberatsa eta ugaria da erkidego honetan eta aragoiarrei aukera ematen die urte guztian zehar barazki freskoez gozatzeko.

Barazki freskoek gure gorputza hidratatzen laguntzen dute, ur-kantitate handia dutelako, eta, gainera, nutritiboak eta osasungarriak dira. Barazkiak bitaminetan, mineraletan, zuntzean eta, neurri txikiagoan, almidoian eta azukreetan aberatsak dira, hori dela-eta, kaloria-ekarpen txikia egiten dute. Halaber, eragin antioxidatzailea dutensubstantzien iturri ukaezina dira.

Horregatik guztiarengatik, osasunerako funtsezkotzat jotzen dira, eta ezinbestekotzat, dieta orekatuaren kontzeptuaren barruan (dieta mediterraneoa da horren eredurik adierazgarriena).

Modu egokienean zatikatutako barazkiak arrozarekin eta pastarekin errezeta originalak prestatzeko erabilgarriak dira.

Aipamen berezia merezi du lekaleek eta barazkiek osatzen duten konbinazio ezin hobeak. Horiek uztartuz, eltzekariek beren balio nutrizionala hobetzen dute eta digeritzeko errazagoak dira. Hala, honako hauek nabarmentzen dira: dilistak porruarekin, azenarioarekin eta piper berdearekin; babarrun zuriak tipularekin, kalabazarekin eta tomatearekin, eta babarrunak orburuekin.

Nabarmentzekoak dira barazkiak haragiarekin, arrainarekin edo arrautzekin egindako ohiko errezetetan erabilita lortzen diren jaki askotariko eta zaporetsuak. Plantxan prestatutako txahalki-xerra bat, solomo-xerra batzuk eta oilasko-bularki bat asko aldatzen dira honako hauekin batera zerbitzatzen badira: plantxan egindako tipula-eraztunak, piperrak, pistoa, txanpiñoiak eta perretxikoak, baratxuriak, labean edo plantxan egindako tomatea eta orburuak ilarrekin.

Ona da

Hemengoa izatea

Ezagutu merkatuko tokiko produktuen sorta handiena

Aragoi

Kantabria

Nafarroa

Errioxa

Balear Irlak

Aragoi

Galizia

Asturias

Euskadi

Barazkiak

Kategoria guztiak

Fruta

Barazkiak

Ardoa

Hestebetea

Olioa

Arkumea

Bilatu