Ezagutu ezazu

Euskadiko arraina

Hurbilen dauden euskal portuetakoa

Ezagutu itzazu gure arrandegian dauden espezie guztiak: antxoa, hegaluzea, legatza, merlenka, txitxarroa, oilarrak, itsas aingira, paneka, ahuntzak, xabiroia, txipiroia eta beste asko. Zain izango dituzu.

EROSKIn arretaz begiratzen dugu itsasora, gure portuetara iristen den lehen hegaluzea zuri gerturatzeko edo Kantauri Itsasoko lehen antxoa-bankua ikusteko.

2017tik, dendetan eskaintzen ditugun bai gure itsasertzetan arrantzatzen den Hegaluzea baita sasoian dagoen Kantauri itsasoko Antxoa freskoa ere Eroski NATUR dira, eta MSC ziurtagiria daramate.

Neguan, Hegaluzea Azoreetatik hurbil dauden uretan bizi da; udaberria iristen denean, ordea, Kantauri itsasora mugitzen da. Arrain urdina da; beraz, proteina-iturria da, balio biologiko handikoa, eta bitamina eta mineraletan aberatsa da. Kantauri itsasoko altxorra, antxoa freskoa, ez da edozein arraina: Eroski NATUR da, eta MSC-ren ziurtagiria ere darama.

Modu horretan, Euskadin dauzkagun dendetan saltzen den arrain gehiena hurbilen dauden euskal portuetakoa izateko konpromisoa bete nahi dugu, bertako produktu freskoen aldeko apustua indartuz.

Jatorria ziurtatuz gain, gure inguruko (kasu honetan, itsasoko) kalitate eta jasangarritasunaren aldeko apustu handia egiten dugu. Marine Stewardship Council (MSC) nazioarteko erakundeak egindako auditoretza gainditzen duen lehen banaketa-katea gara gu. Horrela, kala jasangarrietatik datorren arrainaren zaintza-katea ziurtatzen da, eta MSC ekoetiketa daraman arraina eskaini dezakegu. Marine Stewardship Council irabazi-asmorik gabeko nazioarteko erakundea da, eta ozeanoek etorkizun jasangarria izatea du helburu.

Euskadiko arraina

Itsasotik zure mahaira

Ez da edonolako arraina!

Aho zabalik utz ezazu jendea zure etxetik hurbilen dauden hegaluze eta sasoiko antxoekin egindako errezetekinti

Hegaluzea arrain urdina da; beraz, proteina-iturria da, balio biologiko handikoa, eta bitamina eta mineraletan aberatsa da. Koipe ase gutxi ditu, eta Omega3 kantitate handia dauka. Kokotea gozo-gozoa da, trontzok mami ihar eta hezurrik gabe daukate, medailoiak zaporetsuak dira eta erraz presta daitezke, isatsa koipe gutxien daukan zatia da eta ez du hezurrik, eta mendrezka zati samur eta preziatuena da.

Kantauri itsasoko antxoa freskoa, ordea, proteina eta koipeetan aberatsa den arraina da. Ia-ia ez dauka karbono-hidratorik, eta burdina, sodioa, potasioa, fosforoa, kaltzioa, eta A eta B bitaminak ditu. Oso preziatua da bere mami irmoari eta zapore paregabeari esker: mingotsa eta beste kalatatik datorrena baino askoz fina. Frijituta, arrautzaztatuta, edo beteta, errezeta ugarien protagonista da.

 

 

Ona da

Hemengoa izatea

Ezagutu merkatuko tokiko produktuen sorta handiena

Aukeratu zure autonomia-erkidegoa

Kantabria

Nafarroa

Errioxa

Balear Irlak

Aragoi

Galizia

Asturias

Euskadi

Arraina

Kategoria guztiak

Arrautzak

Barazkiak

Txakolina

Sagardoa

Arabako Errioxa ardoa

Behikia

Esnea

Gazta

Untxia

Eztia

Arraina

Hestebetea

Bilatu