Ezagutu

Kantabriako esnea

gure dietaren kaltzio-iturri nagusia

Kantabriako 320.000 esne litro baino gehiago saltzen ditugu, eta urtetik urtera gora egiten du kantitate horrek

Gure Kantabriako dendetan presentzia handia du autonomia-erkidego honetako esneak, zuri gertuen duzun produktua hurbiltzeko konpromisoarekin bat, gure ustez ona delako hemengoa izatea. Lankidetza hertsian aritzen gara, batez ere, bertako El Buen Pastor SL, Valles Unidos delo Asón S.C.L. eta SAT La Ponderosa esne-ekoizleekin.

Ona delako hemengoa izatea, Kantabriako esnearen 320.000 litro baino gehiago saldu ditugu azken urtean, eta urtetik urtera handitzen ari da kantitate hori. Gaur egun, hainbat ekoizlerekin/artisaurekin egiten dugu lan.

EL BUEN PASTOR SL.
El Buen Pastor Paseko eskualdeko eta inguruko esnegileekin elkarlanean aritzen da. Egunero jeizten dituzte abereak, kalitate eta zapore guztiarekin ontziratzeko Kantabriako esnea. Toranzo haranean eta inguruetan dagoen baserri sorta batetik dator esne guztia, eta PLS (esnegintza iraunkorreko esnekiak) zigilua du. Zigiluak esnearen eta esnekien jatorria Espainia dela bermatzen die kontsumitzaileei, eta Espainiako esnegintza-sektorearen iraunkortasun ekonomikoa bermatzen duten baldintza batzuetan kontratatu dela.

VALLES UNIDOS DEL ASON S.C.L.
Kooperatiba hau 80ko hamarkadaren hasieran jarri zen abian, eskualdeko bi abeltzain eta bi apaizen ekimenez, eta inguruko 200 bat abeltzain bildu zituen barnean. Valles Unidos markaren pean merkaturatzen dute haien ustiategietako esnea.

SAT LA PONDEROSA
Bien Aparecida esne freskoa merkaturatzen dute. Junta de Voto udalerrian finkatua, enpresa honek bere baserrian egiten ditu ekoizpen-prozesuaren fase guztiak. Abeltzainak, eta esneki egile eta banatzaileak dira (jogurtak, gazta eta esnea).

Kantabriako esnea

Kalitate eta zapore ezin hobea

Funtsezkoa dieta orekatua izateko

Esnegintzan tradizio handia duten abeltzainen lurralde bat da Kantabria; izan ere, larre berdeak eta mendiak paraje ezin hobea dira behiek bertan bazkatzeko eta kalitate eta zapore ezin hobeko esnea emateko

Kantabriako larre berdeek osatutako paisaia idilikoan, belaunaldi luzez bertako abeltzainek zaindutako 275.000 abelburuk baino gehiagok bazkatzen dute. Gehienak frisiar arrazakoak dira, baina badira tudanka arrazakoak, haranetako behi asturiarrak eta mendiko behi arreak ere.

Kantabriako ustiategiek 439.000 esne tona ekoizten dituzte, eta haietatik % 80 baino gehiago eraldatzen da autonomia-erkidegoan bertan.

Esnea eta esnekiak funtsezkoak dira dieta orekatua izateko. Gure dietaren kaltzio-iturri nagusietako bat da. Gainera, kalitate handiko proteinak, koipeak, bitamina lipodisolbagarriak eta B konplexuko bitaminak eta fosforoa ematen ditu.

Ona da

Hemengoa izatea

Ezagutu merkatuko tokiko produktuen sorta handiena