Osasun gida

Nola neurtu kopuruak

Elikagaiaren arabera, errazioaren tamaina aldatu egiten da. Erakutsiko dizugu nola neur ditzakezun etxean baskularik erabili gabe.

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
FRUTAK ETA BARAZKIAK

ELIKAGAIAK: Frutak 100 g. edo gehiago

ETXEKO NEURRIA:

  • Sagarra, udarea, melokotoia, nektarina, granada, pomeloa: Ale txiki 1
  • Kiwia, banana: Ale ertain 1
  • Zukua edo irabiaki naturala: Basokada 1
  • Mandarina: handi bat, 2 txiki
  • Abrikota: 2 ertain
  • Ahabiak: jogurt poto baten neurria
  • Gereziak: 10 unitate (1=10 g)
  • Aranak: 2 ertain
  • Marrubiak: 5 unitate, 3-4 baratze-marrubi
  • Pikuak: 2-3 unitate
  • Mangoa: ale erdia
  • Meloia eta sandia: lodiera ertaineko xerra bat
  • Mahatsak: 12 unitate
  • Fruitu lehorrak, mahaspasak: eskutada 1
  • Anana: lodiera ertaineko xerra bat, 2 fin
  • Olibak eta ozpinkiak: 6-8 unitate
  • Ahuakatea: ale erdia

ESKUAREN METODOA

Bi eskuak elkartuta sartzen dena, gopor gisa irekita ditugula.

ELIKAGAIAK: Barazkiak: 120 g. edo gehiago

ETXEKO NEURRIA:

  • Postreko plater bat beteta, prestatuta daudela
  • Alberjinia, kuiatxoa: ale ertain erdia
  • Tomatea: txiki bat, handi baten erdia
  • Eskarola, letxuga, kanonigoak: Platerkada bat
  • Endibia: ale bat
  • Piperra: ale ertain bat
  • Pepinoa: ale txiki bat
  • Azenarioa: ale handi bat
  • Orburua: 3 ale ertain
  • Zainzuriak: 6 ale mehe
  • Txanpinoiak: 5 ale ertain

ESKUAREN METODOA

Bi eskuak elkartuta sartzen dena, gopor gisa irekita ditugula.

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
OSOKO ZEREALAK ETA PATATAK

ELIKAGAIAK: Ogia 40 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 3-4 hatzeko loditasuna duen xerra

ESKUAREN METODOA

3-4 hatzeko loditasuna duen xerra

ELIKAGAIAK: Ogi txigortua 30 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Pikoak eta ogi luzeak: 15-20 unitate

ESKUAREN METODOA

1-2 eskutada

ELIKAGAIAK: Arroza, pasta, bestelakoak (kinoa, kuskusa) 60-80 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Arroza: 1/2 -2/3 jogurten neurria
  • Pasta: plater lau baten oinarria

ESKUAREN METODOA

Gure eskumutur itxiaren neurriko pilatxoa

ELIKAGAIAK: Patatak 150-200 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Ale ertain 1

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
OLIOAK

ELIKAGAIAK: 10 ml. oliba olio birjina

ETXEKO NEURRIA:

  • Koilarakada 1 (zopakoa)

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
FRUITU LEHORRAK

ELIKAGAIAK: Fruitu lehorrak 30 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 5-6 intxaur, 10-15 arbendol, hurrak…

ESKUAREN METODOA

Eskutada bat

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
ESNEKIAK

ELIKAGAIAK: Esnea 200-250 ml.

ETXEKO NEURRIA:

  • Basokada 1

ELIKAGAIAK: Jogurta, mamia 125 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Ale 1

ELIKAGAIAK: Gazta freskoa 80 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Banakako potexka bat

ELIKAGAIAK: Gazta ondua 40 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Laurden baten 2 triangelu mehe

ESKUAREN METODOA

Eskuaren ahurra, eta hatz txikiaren edo eraztun-hatzaren lodiera.

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
URA

ELIKAGAIAK: Ura 200 ml.

ETXEKO NEURRIA:

  • Basokada 1

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
ARRAINA, HARAGI ZURIAK, ARRAUTZAK, LEKALEAK

ELIKAGAIAK: Arrain zuria eta itsaskiak 125 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Urraburua, lupia: arrain erdia

ESKUAREN METODOA

Eskuaren ahurra, eta hatz txikiaren edo eraztun-hatzaren lodiera.

ELIKAGAIAK: Arrain urdina 125 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Izokina: Xerra txiki eta fin bat
  • Kontserbak: Lata txiki bat

ESKUAREN METODOA

Eskuaren ahurra, eta hatz txikiaren edo eraztun-hatzaren lodiera.

ELIKAGAIAK: Haragi zuria 125 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Izter bat, xerra normal bat, 2 xerra txiki eta mehe

ESKUAREN METODOA

Eskuaren ahurra, eta hatz txikiaren edo eraztun-hatzaren lodiera.

ELIKAGAIAK: Arrautzak 60 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 2 arrautza M edo bat XL

ELIKAGAIAK: Lekaleak 60-80 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 2/3 jogurten neurria

ESKUAREN METODOA

Eskuan zabalik sartzen dena hatzak gopor moduan jarrita.

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
HARAGI GORRIAK ETA URDAIAZPIKOA

ELIKAGAIAK: Haragi gorria: abelgorria, zerria, arkumea… 125 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 2 xerra mehe, xerra txiki bat

ESKUAREN METODOA

Eskuaren ahurra, eta hatz txikiaren edo eraztun-hatzaren lodiera.

ELIKAGAIAK: Urdaiazpiko ondua edo egosia 90 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 2 xerra

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
HESTEBETEAK ETA BESTE HARAGI PRODUKTU BATZUK

ELIKAGAIAK: Hestebeteak eta fianbreak 50 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 2 xerra, 5-8 xerra

ELIKAGAIAK: Haragi produktuak (saltxitxak, hanburgesak…) 100 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Hanburgesa 1, 3 saltxitxa

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
PLATER EGINAK ETA SALTSAK

ELIKAGAIAK: Lehenbiziko platerak 200 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Ohiko plater bat

ELIKAGAIAK: Bigarren platerak 100 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Plater txiki bat

ELIKAGAIAK: Kroketak eta enpanadillak

ETXEKO NEURRIA:

  • 3-4 unitate

ELIKAGAIAK: Pizzak 140 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Heren bat

ELIKAGAIAK: Tortillak 200 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 2 arrautza M edo bat XL

ELIKAGAIAK: Saltsak 40 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • 1-2 koilarakada (zopakoa)

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
GOZOAK, GAZIAK ETA GANTZAK

ELIKAGAIAK: Patata frijituak eta bestelako zizka-mizkak 45 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Zorro txiki 1

ESKUAREN METODOA

Bi eskuak elkartuta sartzen dena, gopor gisa irekita ditugula

ELIKAGAIAK: Gozokiak 25 g.

ESKUAREN METODOA

Eskutada txiki bat

ELIKAGAIAK: Mermelada, eztia 25 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Koilarakada bat (zopakoa), banakako errazioa

ELIKAGAIAK: Opilak eta gozogintzakoak 50 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Ale txiki bat

ELIKAGAIAK: Gailetak 50 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Gailetak: 5-7 unitate
  • Digestive: 2 unitate

ELIKAGAIAK: Gosaritako zerealak 50 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Edalontzi bete bat

ESKUAREN METODOA

2-3 eskutada

ELIKAGAIAK: Izozkiak eta postre gozoak 100 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Ale txiki bat

ELIKAGAIAK: Gantzak: gurinak, margarinak eta esne gainak 30 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Gurina, margarina: banakako errazioa
  • Esne gaina: koilarakada 1 (zopakoa)

ESKUAREN METODOA

Neurria eta lodiera hatz erakuslearen puntarena

ELIKAGAIAK: Txokolateak eta kakaoak 20 g.

ETXEKO NEURRIA:

  • Txokolatea: 4 ontza
  • Kakaoa hautsean/kreman: koilarakada bat

TALDEA
Nola neurtu kopuruak
EDARI GOZOAK

ELIKAGAIAK: Edari gasdunak eta azukredunak 200 ml., Zukuak eta nektarrak 200 ml. eta irabiakiak eta hortxatak 200 ml.

ETXEKO NEURRIA:

  • Basokada 1

Sortu zure kontua eta jaso ezazu astero gure newsletterra, EROSKIren azken berriekin eta informazio komertzialarekin

Izena eman nahi?
195429