Askotarikoa

Plater sakona, koilara eta lapiko beroa, tradizioaren zapore gozoa.

Zapore batzuk izugarri gustatzen zaizkigun iraganeko uneetara eramaten gaituzte. Lapikoa, lekaleak, modu batera edo bestera prestatuak, jaterakoan ere denboran bidaiatzen dugunaren adibide garbia dira.

Ez dago plater ketsu on bat zerbitzatu ez duen etxerik, koilararekin jaten den horietakoa, nahiz eta txorizoa, odolkia edo urdai zati on bat eraman. Jarraitu irakurtzen.

Kontua da lekaleen barietate mota asko daudela, baita lekale gisa ikusten ez genituenak ere, kakahueteak bezala. Soja, adibidez, proteina indize handienetakoa duen lekaleetako bat da, eta, gainera, dilista edo garbantzuekin batera erabil daiteke.

Edamamea sojaren lekak dira. Egosiak, osagarri osasungarria eta egungoa dira entsalada edo pokeetan.

Beraz, lekaleez, eltzekoez edo lapikoez ari bagara, gutako bakoitzari istorio bat sortzeko une bat, zapore bat edo errezeta berri bat etorriko zaio burura.

Eroskin gozo, osasuntsu eta orekatu jaten laguntzen dizugu. Kontsulta itzazu gure errezetak, egungo berrikuntzatik hasi eta zaporearen inguruan ondoen gordetako oroitzapeneraino.

Descubre nuestra receta de potaje de garbanzos y kale:

De los campos de Castilla al fogón de tu cocina. Pucheros y caldos para saborear nuestra tradición. Secas, cocidas o combinadas, todo tipo de soluciones para una alimentación más equilibrada. En Eroski contamos con una gran selección de legumbres del país y, por supuesto, del acompañamiento perfecto.

 

Desde el 3 hasta el 16 de febrero de 2022, disfruta de un -10% de descuento en legumbres y caldos por una compra mínima de 4€ en tu tienda EROSKI. Para ello, tendrás que activar tu vale en la web o App EROSKI. No olvides que puedes comprarlos también a través del supermercado EROSKI online.

Sortu zure kontua eta jaso ezazu astero gure newsletterra, EROSKIren azken berriekin eta informazio komertzialarekin

Izena eman nahi?
382260