EROSKIk berezko eta hirugarrenen cookieak erabiltzen ditu. Gure cookien politika espresuki onartzen baduzu edo eremu eta menu ezberdinetan sartuz orrialde ezberdinetatik nabigatzen jarraitzen baduzu, cookien instalazioa eta erabilera onartzen dituzu. Informazio gehiagorako, sakatu hemen.
Mª del Carmen
Gauean, edozer jaten dudala ere, sabela handitu egiten zait eta gasek eragindako mina daukat. Entsaladak afaldu ohi ditu. Uraza jatea izan daiteke eragilea?
Orain bai, gas kopurua oso handia bada edo mina sortzen badu ahorakin baten ostean, baliteke landare-jatorriko elikagai gutxi prozesatuen kontsumoa (batez ere, osoko zerealak, lekak edo fruitu lehorrak) handitzeagatik izatea. Hori gertatzen da heste-flora ez dagoelako ohituta zuntz dietetikoaren dosi handiago batera. Haren kontsumoa poliki-poliki handituz gero edo eguneroko otordu guztien artean banatzen badugu, tolerantzia hobea izango da. Lagungarriak izan daitezkeen beste aholku batzuk dira: lekak behar bezala sukaldatzea, ahorakinak banatzea, behar bezala mastekatzea, edari karbonatatuak saihestea eta erretzeari uztea (ohitura hori edukiz gero). Hala eta guztiz ere, gas-ekoizpena handiegia bada eta traba sortzen badizu, jo medikuarenera eta dietista-nutrizionista baterenera, zure kasua azter dezan.