Di adiós a los ingredientes clásicos y prepara tu hamburguesa gourmet en casa. Elige pocos ingredientes, pero de calidad y consigue sabores muy especiales con una selección de carnes, quesos y otros complementos como salsas, setas y cremas.
Cuando pensamos en una hamburguesa habitualmente la relacionamos con comida rápida, bien sea por la facilidad a la hora de prepararlas o porque sus ingredientes son sencillos y básicos. Carne picada, tomate, cebolla, lechuga o bacon, son los indiscutibles protagonistas de este bocado de origen alemán (aunque hay teorías que afirman que nació en Nueva York).
Sin embargo, con los años esto ha cambiado por completo y encontramos hamburguesas de todos los estilos: holandés, suizo, vegano, de pollo, mexicano… ¡hasta de pescado! Admiten tantas variaciones como ingredientes. Sin duda, están hechas para todos los gustos.
Hoy en día encontramos hamburguesas en la carta de cualquier restaurante con ingredientes de calidad. No es algo exclusivo que solo podamos disfrutar en un restaurante, en casa también podemos preparar nuestras propias hamburguesas gourmet, ¡y que sean exquisitas!
Cómo se hace una buena hamburguesa gourmet
Encontrar ingredientes selectos con los que prepararla es fácil. No necesitas complicarte, basta con elegir unos pocos y que sean de calidad. A continuación, te damos ideas e ingredientes premium para hacer tus hamburguesas gourmet en casa.
Empezamos con lo principal, la carne. Es la protagonista de este bocado y, por tanto, el secreto está en elegir una carne de calidad. Elígela de vacuno certificada, como nuestra carne con Eusko Label, y dale un toque especial con esta opción de ajo y perejil.


Gogoratu batzuei haragia gutxi egina gustatzen zaiela, beste batzuei puntuan eta beste batzuei oso egina. Gure aholkua zartaginean alde bakoitzetik 3 minutu egitea da.
Erne! Lekale, zereal edo barazkietan oinarritutako aukerak ere bikainak dira. Ideiak behar badituzu, errezeta honen bidez txitxirio egosiz egindako hanburgesa zelan prestatu azalduko dizugu.
Gazta aukeratzea
Badago haragi egin berriaren gainean gazta pixka bat urtzea baino hoberik? Zapore biziagoa emateko, gehitu ahuntz gazta erdiondua edo Parmigiano Reggiano delakoa, testura pikortsukoa eta ñabarduretan oparoa, puska finetan gehitzeko ezin hobea. Ausartenek bikain urtuko den Roquefort gazta zatia aukeratu dezakete.



Iberikoak aukeratzea
Gourmet hanburgesen artean iberikoak aipamen berezia merezi du. Gustuko gazta urtu ondoren, kalitatezko urdaiazpiko iberikoa da hanburgesa laguntzeko modu finena. Xerra pare bat gehituz, hanburgesa zoragarria sortuko duzu.
Esperientziari azken ukitua emateko, animatu ahate urdaiazpikoko xerra batzuk eranstera eta freskura emateko, gehitu ardi-mihia eta errukula nahasketa.


Gehigarria? Onddo salteatuak
Zure gourmet hanburgesari testura eta urtsutasuna emateko beste aukera bat esnegorriak, kardu-zizak, boletus, shiitake edo portobello barietateak gehitzea da. Onddoen sasoien menpe ez egoteko, aukeratu oliba oliotan kontserbatutako boletus hauek, sueztitu zartaginean eta jarri haragiaren azpian.
Emaiozu puntu gozo bat
Gazta mota asko oso ondo uztartzen dira marmeladen gozotasunarekin. Zapore biziko Parmigiano Reggiano gazta aukeratu baduzu, gehitu piku edo mandarina eta kardamomo zaporeko marmeladak. Elkarren zaporea indartzen dute!


Ongailu baltsamikoa
Garraztasunaren eta gozotasunaren artean dauden krema baltsamikoak bikainak dira haragiei, gaztei, entsaladei eta, zergatik ez, hanburgesei, zaporea emateko. Tipula edo piperra glasatzean gehitu ditzakezu, hanburgesaren azken ukitu bezala edo entsalada nahasketarekin batera.
Aukeran, hiru krema ditugu zuretzat: baltsamikoa, lanbruskokoa edo trufazkoa.



Freskoak, hanburgesetan ere bai
Testura eta zapore handiko gourmet hanburgesari freskotasuna emateko, letxuga eta tomate mota asko aukeratu ahal ditugu. Modu horretan, gainera, gainerako osagaien kaloria kopurua orekatzea lortuko dugu.
Gourmet hostoen sorta prestatuak ditugu, hautaketa errazteko. Aukeratu kimuen konbinazioak: eskarola kizkurra, radicchio, errukula, red chard, ardi-mihia… Eta tomateen artean erromantikoa eta txoko barietateak gomendatzen ditugu, zoragarriak dira!





