Arkume errea eztiarekin eta erromeroarekin
- 3412 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 1:30 eta 2 ordu bitartean
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 1092 55%
- Azukreak
- 12,21g 14%
- Koipeak
- 92,18g 132%
- Koipeak saturatuak
- 38,38g 192%
- Gatza
- 0,94g 16%
Prestaketa
Harategian arkume erdiari ebaki batzuk egiteko eskatuko diogu, gero manipulatu ahal izateko. Gatza eta piperra botako dizkiogu.
Labea berotzen jarriko dugu, 250ºC-tara, beroa goitik eta behetik duela.
Motrailu batean baratxuri-aleak, eztia, AOVEa eta ozpina nahastu eta guztia birrinduko dugu. Horrela birrinduta arkumea blaitu egingo dugu, eta labeko erretilu batean gordeko dugu, azala beherantz begira duela, eta erretilura 150 ml ur isuriko ditugu.
Labeko tenperatura 190ºC-tara jaitsiko dugu, eta bertan prestatuko dugu 90 minutuz, gutxi gorabehera, prest egon arte.
Erretzen dugun bitartean, arkumeari bira eman beharko diogu 15-20 minuturo, eta askatzen joango den zukuarekin garaztatuko dugu. Ura lurrundu egiten dela ikusten badugu, gehiago isuriko dugu, labean hezetasuna mantendu eta haragia zukutsu gera dadin.
Entsalada prestatzeko, eskarola eta laranjaren eta granadaren lakainak botako ditugu, ozpin-olio tradizionalarekin, eta laguntzeko, patata erre batzuk gaineratuko ditugu.
Plater betea, aldizka jatea gomendatzen da. Haragi gorriko arkumea da, kipetsuenetakoa eta, horrenbestez, kaloria dezente ditu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 1.6 kg esneko arkumea
- 3 unidades baratxuri-atal
- 25 g ezti
- 60 g oliba-olio
- 5 g erromero freskoa
- 50 ml sagardo-ozpin
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz ehotu berria
- 500 ml ur
Para el acompañamiento
- 4 unidades patata
- 1 eskarola
- 1 laranja
- 1 granada
- 30 g oliba-olio
- 15 ml ozpin
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz ehotu berria
sReceta online en:
