Zapo- eta langostino-burruntziak tzatziki saltsarekin
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio ertaina
- Prezio ertaina

Prestaketa
1.- Prestatu Tzatziki saltsa. Nahastu gazurra kendutako jogurta luzoker arraspatuarekin eta 2 baratxuri-alerekin. Gehitu gatza, oliba-olio birjina estra eta menda fresko xehatua, eta eraman hozkailura.
2.- Ebaki zapoa laukitxotan eta jarri marinatzen soja-saltsan, lima-zukuan eta oliba-olio birjina estran ordubetez hozkailuan.
3.- Zuritu otarrainxkak, hestea kenduta eta isatsa utzita.
4.- Egin irudi dibertigarriak ananarekin, eta gorde geroko.
5.- Muntatu burruntziak marinatutako zapo zati batekin, otarrainxka batekin, anana-izar batekin, piper gorri eta piper berde zati banarekin eta amaitu beste otarrainxka batekin eta zapo zati batekin. Bernizatu burruntziak zapoan sobera geratuko den marinatuarekin, eta egin plantxan olio zorrotada batekin.
6.- Zerbitzatu burruntziak Tzatziki saltsarekin lagunduta
TRESNAK:
- Burruntzi-makiltxoak
- Plantxa bat
- Ontzia
- Arrain-labanak
- Sukaldeko brotxa
Osagaiak (4 personas)
- 600 g zapo garbi
- 16 otarrainxka gordin
- 5 koilarakada lima-zukun
- 1 koilarakada soja-saltsa
- 1 koilarakada oliba-olio birjina estra
- 1 baratxuri-ale xehe moztuta
- ½ piper gorri laukitxotan ebakita
- ½ piper berde laukitxotan ebakita
- 2 anana-xerra
- 1 olio zorrotada bat burruntziak plantxan egiteko
- TZATZIKI SALTSA EGITEKO OSAGAIAK
- 250 g greziar jogurt
- 1 luzoker
- 2 baratxuri-ale
- Gatza apur bat
- 1 koilarada oliba-olio birjina estra
- Menda freskoa
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
