Zapo- eta langostino-burruntziak tzatziki saltsarekin

  • Lehenengo platera
  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio ertaina
Prezio ertaina
Zapo- eta langostino-burruntziak tzatziki saltsarekin

Descargar

1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

1.- Prestatu Tzatziki saltsa. Nahastu gazurra kendutako jogurta luzoker arraspatuarekin eta 2 baratxuri-alerekin. Gehitu gatza, oliba-olio birjina estra eta menda fresko xehatua, eta eraman hozkailura. 2.- Ebaki zapoa laukitxotan eta jarri marinatzen soja-saltsan, lima-zukuan eta oliba-olio birjina estran ordubetez hozkailuan. 3.- Zuritu otarrainxkak, hestea kenduta eta isatsa utzita. 4.- Egin irudi dibertigarriak ananarekin, eta gorde geroko. 5.- Muntatu burruntziak marinatutako zapo zati batekin, otarrainxka batekin, anana-izar batekin, piper gorri eta piper berde zati banarekin eta amaitu beste otarrainxka batekin eta zapo zati batekin. Bernizatu burruntziak zapoan sobera geratuko den marinatuarekin, eta egin plantxan olio zorrotada batekin. 6.- Zerbitzatu burruntziak Tzatziki saltsarekin lagunduta TRESNAK: - Burruntzi-makiltxoak - Plantxa bat - Ontzia - Arrain-labanak - Sukaldeko brotxa

Osagaiak (4 personas)

  1. 600 g zapo garbi
  2. 16 otarrainxka gordin
  3. 5 koilarakada lima-zukun
  4. 1 koilarakada soja-saltsa
  5. 1 koilarakada oliba-olio birjina estra
  6. 1 baratxuri-ale xehe moztuta
  7. ½ piper gorri laukitxotan ebakita
  8. ½ piper berde laukitxotan ebakita
  9. 2 anana-xerra
  10. 1 olio zorrotada bat burruntziak plantxan egiteko
  11. TZATZIKI SALTSA EGITEKO OSAGAIAK
  12. 250 g greziar jogurt
  13. 1 luzoker
  14. 2 baratxuri-ale
  15. Gatza apur bat
  16. 1 koilarada oliba-olio birjina estra
  17. Menda freskoa

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/