Ziazerbez eta gaztainez betetako txahalkia
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 558 28%
- Azukreak
- 14,1g 16%
- Koipeak
- 28g 40%
- Koipeak saturatuak
- 6,15g 31%
- Gatza
- 0,72g 12%
Prestaketa
Garbitu eta lehortu ziazerbak. Zuritu eta txikitu gaztainak. Zuritu eta txikitu baratxuri-aleak. Zuritu eta moztu xerratan tipula eta azenarioak.Â
Berotu zartagin batean bi koilarakada oliba-olio, gehitu baratxurien erdia eta ziazerbak, eta salteatu 1 minutuz. Ondoren, gehitu gaztainak, bota gatza eta piperbeltza, eta kendu sutatik.Â
Ireki biribilkia espiral-eran, geruza lodi bat lortzeko, bota gatza eta piperbeltza, bete ziazerbekin, bildu eta lotu sokarekin.Â
Birrindu oliba-olioa, ardoa, baratxuria eta piperrautsa, bota biribilkiaren gainetik eta utzi mazeratzen ordubetez.Â
Jarri azenario eta tipula xerrak laberako erretilu batean, jarri gainean biribilkia eta erramua, bota marinada gainetik eta sartu labean 180 °C-tan 40 minutuz tarteka buelta emanez. Kendu haria, moztu xerratan eta zerbitzatu.Â
Barazki anoa batekin, modu ezin hobean lagundutako haragi gorriaren plater baten adibidea. Gaztaina-anoak elikagaien aniztasuna areagotuko du, ukitu berezi bat emateaz gain.  Nutrizio-propietateak. Txahal-biribilkia giharra da, hau da, beste zati batzuk baino koipe gutxiago du. Plater osotzat har daiteke (barazki gehiago gehituz, beharrezkoa balitz), barazkien zuntza, bitaminak eta mineralak, haragiaren proteina eta gaztainen karbohidratoak dituelako.Â
Osagaiak (4 personas)
- 300 g ziazerba fresko n
- n200 g gaztaina n
- n4 baratxuri-ale n
- n1 tipula n
- n2 azenarion
- n600 g txahal-biribilki.
- nn80 ml oliba-olio nn
- 1 edalontzi ardo zuri nn
- 2 koilarakada piperrauts gozo n
- n1 erramu-hosto n
- nGatza eta piperbeltza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
