Babarrunak albakarekin, pinaziekin eta Parmako gaztarekin
- 15395 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 629 31%
- Azukreak
- 5.39 6%
- Koipeak
- 35.93 51%
- Koipeak saturatuak
- 10.96 55%
- Gatza
- 3.7 62%
Prestaketa
Zartagin batean, gehitu oliba-olio pixka bat, eta berotu su ertainean. Gehitu pinaziak eta prestatu 5 minutuz, txigortzen diren arte. Kendu sutatik, eta gaineratu kurkuma, gatza eta piperbeltz beltza.
Moztu tipulatxak juliana eran, eta sueztitu zartagin batean oliba-olio zurrustada txiki batekin, samur geratzen diren arte. Gehitu xehatutako baratxuri-aleak eta prestatu kolorea hartzen duten arte.
Gaineratu xukatutako babarrunak, eta estali oilasko-saldarekin. Jaitsi sua eta, hamar minutu igaro ondoren, gehitu Parmako gazta arraspatua. Prestatu gazta urtu eta saltsa krematsua lortu arte.
Sutatik kendu ondoren, bota gainetik albahaka freskoa xehatuta, eta nahastu.
Zerbitzatu plater sakon batean, eta ondu limoi-zukuaren zurrustada txiki batekin. Azkenik,
apaindu txigortutako pinaziak, Parmako gazta arraspatu pixka bat eta albahaka-hosto gehigarri zenbait erabiliz.
Nutrizio Semaforoan gantz eta gantz saturatuak laranjaz ageri badira ere, horrek ez du esan nahi errezeta osasungarria ez denik; horregatik, NutriScore-n A marka du. Gantz gehienak asegabeak dira, eta saturatuak gaztatik datoz batez ere, eta jakina da esne-gantzak ez duela kalterik eragiten.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 400 babarrun zuri egosiak
- 30 oliba-olio birjina estra
- 30 pinazi
- kurkuma
- gatz
- piperbeltz
- 2 tipulatx
- 2 baratxuri-atal
- 125 oilasko-salda
- 80 parmako gazta
- 7 albaka
- 1 limoia
sReceta online en:
