Bakailaoa Portugalgo erara

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Bakailaoa Portugalgo erara

Descargar

kcal
292 18%
Azukreak
1,7g 2%
Koipeak
9g 12%
Koipeak saturatuak
1,4g 7%
Gatza
2g 39%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Patata handi bat zuritu eta xerra finetan moztuko dugu. Tipula bat ere zuritu, eta xerra finetan moztuko dugu. Zartagin batean oliba-olio pixka batekin eta gatzarekin jarri, estali eta su motelean egiten utziko ditugu. Eginda daudenean xukatu egingo ditugu. Labeko erretilu batean patata melatuaren oinarria, tipula, bakailao-solomo gezatuak, baso bat ardo zuri, oliba beltzak eta perrexil xehatua jarri, labean sartu eta 200 ºC-tan edukiko dugu 10 minutuz, bakailaoa, tipula, patatak eta oliba beltzak egiten diren arte. Labetik atera bezain laster zerbitzatuko dugu, bakailaoari patata- eta tipula-oinarriarekin eta erretzean ateratako zukuekin lagunduta. Perrexil xehatua hautseztatuz eta oliba beltz erreekin apainduz aurkeztuko dugu.
Bakailaoa arrain zuria da. Iodo asko du eta koipe gutxi. Bere nutrizio-osaerari dagokionez, proteinak, potasioa, magnesioa, sodioa, fosforoa eta A, B3, B7, B9, B12, C, D eta E bitaminak ditu. Patatarekin eta tipularekin prestatuta, lehenak karbohidratoak, zuntza, potasioa, iodoa, magnesioa eta B3, B9, C eta K bitaminak gehitzen ditu eta tipulak, berriz, zuntza, potasioa, magnesioa, iodoa, sodioa, fosforoa eta A, B7, B9, C eta K bitaminak. Oliba beltzek, bestalde, burdina, proteinak, kaltzioa, zuntza, potasioa, iodoa, magnesioa eta A, B3, B9, C, E eta K bitaminak dituzte. Errezeta osasungarria eta orekatua da, baina kontuan izan behar da dezente gatz duela, batez ere hipertentsioa edo likidoen erretentzioa duten kontsumitzaileek.  

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 600 g bakailao-solomo gezatu
  2. 200 g patata
  3. 150 g tipula
  4. 50 ml ardo zuri
  5. 35 ml oliba-olio
  6. 30 g oliba beltz
  7. Gatz pixka bat
  8. Perrexil hosto batzuk

sReceta online en: