Barazki eta mahon gaztaren galletea
- 3387 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 402 20%
- Azukreak
- 6,00g 8%
- Koipeak
- 21,00g 31%
- Koipeak saturatuak
- 6,00g 33%
- Gatza
- 1,00g 19%
Prestaketa
Orea egiteko osagai guztiak nahastu, oretu eta orea zirkunferentzia eran luzatuko dugu.
Barazkia zatitu eta olioa, piperbeltza, gatza eta belarrak gaineratuko dizkiogu.
Barazkien erdiak orearen erdian ipiniko ditugu, guztiaren inguruan bi hatzeko tartea utziz.
Gaztaren erdia ipini, eta estali gainerako barazkiekin eta gazta gehiagorekin.
Aurretik berotzen jarritako labean, 220ºC gradutara berotuko dugu, beroa goitik eta behetik botaz, 30 minutuz, gutxi gorabehera, orea prest, barazkiak eginda eta gazta urrekara kolorekoa egon arte.
Platera osoa eta orekatua da, baina plater bakarra izateko kantitate txikia izan liteke. Erdia baino gehiago barazkiak dira, eta zereal integralen zati bat eta kalitate oneko proteina (gazta) duen beste zati bat ditu.
Osagaiak (4 pertsonak)
Para la Gallete
- 120 gr. gari-irin sarrazenoa
- 60 gr gari irin integrala
- 3 gr bikarbonatoa
- 35 ml ur
- oliba-olio birjina estra
- 1 pizca gatz
Para el relleno
- 1 kuiatxo
- 1 alberjinia
- 35 gr. piper gorria
- 35 gr. piper horia
- 3 unidades tomate lehorra
- 90 gr mahoizko gazta
- belar aromatikoak
- oliba-olio birjina estra
- piperbeltz
- gatz
sReceta online en:
