Barazkiak labean azalore-kurruskariarekin
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean
- Prezio ertaina
- Prezio ertaina
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 437 22%
- Azukreak
- 8,19g 9%
- Koipeak
- 31,5g 45%
- Koipeak saturatuak
- 6,93g 35%
- Gatza
- 0,63g 10%
Prestaketa
Jarri labea berotzen 180ºC-tan
1- Zuritu patatak eta egosi ur ugaritan, samurtu arte.
2- Sardexka batekin birrindu, eta gorde.
3- Zartagin batean, gehitu oliba-olioa eta egin porrua su eztian, doratzen hasten den arte.
4- Zartaginera bota moztutako aza, eta su eztian egin bost minutuz.
5- Bol handi batera bota barazki guztiak, feta gaztarekin batera, eta ongi nahastu dena.
6- Jarri barazkiak laberako erretilu batean. Gorde.
Kurruskaria egiteko
1- Birrindu azalorea eta jarri bol batean, birrindutako gazta parmesanoarekin eta txikitutako intxaurrekin batera. Nahastu ore uniformea lortu arte.
2- Azalore-nahastura barazkien gainean zipriztinduko dugu, eta labean egingo dugu, gutxi gorabehera 20 minutuz.
Oso proposamen betea da, bai elikagai taldeei dagokienez, barazkiak, esnekiak, fruituak lehorrak eta lekale batzuk dituelako (ilarrak lekaleak dira), bai mantenugaiei dagokienez. Nutrizio-propietateak. Gaztaren, intxaurren, ilarren eta barazkien kalitate handiko proteinak. Koipe kardio-osasungarriak gehienbat; izan ere, intxaurrek eta olio-olibak ematen dituzte. Gainera, errazio batek ematen duen kaltzio eta burdina kantitatea nabarmendu behar da, baita zuntz kantitatea ere (eguneko premien %Â 30 plater bakarrean). Begetarianoentzat egokia. Gazta kentzen bazaio edo gazta beganoarekin ordezkatzen bada, errezeta beganoentzat egokia izango da
Osagaiak (4 personas)
- -t1 porru n
- -t200 g aza n
- -t100 g ilar n
- -t250 patata n
- -t60 g oliba-olio nn
- -t50 g feta gazta n
- Â
- Kurruskaria egiteko:n
- -t200 g azalore n
- -t40 g gazta parmesano n
- -t80 g intxaur
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
