Bihi osoko arrozez eta barazkiz betetako kuiatxoak
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Egosi bihi osoko arroza lapiko batean ura eta gatzarekin, fabrikatzailearen argibideei jarraituz. Gorde.
Garbitu kuiatxoak, moztu zeharka eta egosi ur ugaritan gatzarekin 10 minutuz. Gorde.
Zuritu tipula, alberjinia eta piperra eta moztu kubo txikietan. Erregosi tipula, eta ondoren, gehitu piperra, alberjinia eta txanpiñoiak. 5 minutura, ureztatu ardo zuri pixka batekin eta estali.
Kuiatxoa egosita dagoenean, hustu bere mamia koilara batekin eta zatitu. Gero, gehitu barazkien lapikora. Usaingozatu perrexila eta albaka erabiliz eta egosi minutu batzuk gehiago.
Nahastu arroza barazkiekin eta bete kuiatxoak. Berehala zerbitzatu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 200 g bihi osoko arroza
- 4 kuiatxo ertain
- alberjinia 1
- 300 g txanpiñoi
- ardo zuri txorrotada
- perrexil adartxo 1
- 2 koilarakada oliba-olio
- gatz iodatua
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
