Gaztaina- eta txokolate-budin hotza
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- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio
- kcal
- 490 24%
- Azukreak
- 25,55g 28%
- Koipeak
- 27,22g 39%
- Koipeak saturatuak
- 14,42g 72%
- Gatza
- 0,29g 5%
Prestaketa
Lavar bien las castañas, secarlas y hacer una pequeña incisión con la punta de un cuchillo para que no revienten al cocerlas. Se introducen en un bol grande con agua, de forma que las cubra y se llevan al microondas a potencia máxima durante 15 minutos.
Sacar las castañas, dejar enfriar un par de minutos y con mucho cuidado retirar las dos pieles que la recubren
Triturar las castañas con la leche hasta obtener un puré espeso, pero lo más fino posible.
En un bol al baño maría fundir el chocolate y la mantequilla. Con unas varillas semimontar la mezcla de chocolate y mantequilla
Añadir la crema de castañas y mezclar bien con movimientos envolventes.
Engrasar el interior de unos moldes individuales, preferiblemente de silicona.
Repartir el contenido de la crema en el interior de los moldes, cubrir con papel film y llevar al frigo 3-4 horas.
A la hora de servir, desmoldar con cuidado y servir acompañado de frutos rojos
Gaztainak beste modu batean aurkezteko errezeta bat. Laguntzeko, edozein fruta edo fruitu lehor gehi dakioke. Nutrizio-alderdiak. Koipe gehienak kakaotik eta gurinetik datoz, beraz, gantz aseen eta energiaren kopurua handitzen da. Horregatik, ez da komeni maiz kontsumitzea. Bestalde, azpimarratu behar da errezetak ez daukala azukre erantsirik txokolateak dituenak baino; horregatik, hobe da kakao-ehuneko handiagoa daukaten txokolateak erabiltzea. Zuntz-ekarpenaren ikuspuntutik interesgarria da, 9 g ematen baititu anoa bakoitzeko. Bazenekien…? Gaztainek nutrizio-osaera desberdina dute beste fruitu lehorren (bihotzarentzako ona den koipea eta proteina ugari izategatik nabarmentzen direnen) aldean, karbohidratoak izanik beren mantenugai ugariena.
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