Guakamolea etxeko natxoekin
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio
Prestaketa
lehenik natxoak prestatuko ditugu:
1.-Bol batean, koilara edo espatula batekin, irina nahastuko dugu eta gatza nahierara. 1 koilarakada Oliba-olio Birjina Estra gehituko diogu. Eta nahasten segituko dugu. Osagaiak ia batutik daudenean, bol barruan oratzen hasiko gara eskuarekin. Aterako dugu boletik eta nahastuko dugu boletik kanpo 5-10 minutu, biribildu orea eta tolestuz beraren gain, ore suabe eta berdina lortu arte.
2.- Orea eginda dagoenean, 12 parte berdin egin bolatxo batzuk eginda. 3. Kokatu bolatxo bakoitza labe-paper gainean eta gainean jarri beste labe-paper bat. Ontzi baten oinarri biribilarekin, lautu eta arrabola bat pasa, forma biribila mantenduz eta orea fin utziaz. Tarte bat utzi paperaren eta labe-paperaren artean, euren artean itsas ez daitezen.
4.-Zartagin batean prestatu tortilla bakoitza alde bakoitzetik, pixka bat egina egon arte.
5.-Hartu 3 tortilla aldiko eta guraize batzuekin edo labana batekin ebaki erditik lehenik eta gero erdi bakoitza 4 partetan, hiruki baitira. 8 tortilla hiruki geratuko dira tortillako.
6.- Jarri azpilean labeko papera eta kokatu hirukiak. Labekatu 180ºC-tan labea aurrez berotuta, beroa goian eta behean, 7 minutu gutxi gorabehera edo pixka bat gorrituta egon arte. Gorde.
7.-Guakamolearentzat, lehenik pico degallo saltsa egingo dugu, bol batean nahastuta tipula brunoise oso finean. Tomatea/ak hazirik gabe brunoise oso finean. Zilantroa oso txikituta. Xalapako txileak gehitu ebakita, nahierara,. Bota gatz pittin bat eta lima baten zukua. Nahastu osagai guztiak eta utzi minutu batzuetan pausatzen.
8.-Mortairu batean jarriko dugu haragia ahuakateekin, gehituko dizkiogu oilar-mokoaren koilarakada batzuk edo pico de gallo saltsa osorik (nahierara), gatz pittin bat eta Oliba-olio Birjina estra turrusta bat. Mortairuaren eskuarekin anpatu ahuakatea pico de gallo saltsarekin batera, nahastuta geratu arte osagaiak, eta testura krematsua lortu arte. Mortairurik ez baduzu, bol batean jarri osagaiak eta zukutu sardexka batekin. 9. Apaindu zilantro-hosto batzuekin eta lutxarbi laminatuekin.
Zerbitzatu guakamolea etxeko natxoekin batera
.
sReceta online en:
