Hummus d’albergÃnia (mutà bal)
- Hasierakoa
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 174 9%
- Azukreak
- 4,8 5%
- Koipeak
- 15 21%
- Koipeak saturatuak
- 2 11%
- Gatza
- 1 10%
Prestaketa
Aquesta és una manera senzilla de preparar un 'dip' o entrant de pica-pica rà pid i sa, que ens permetrà oferir un aperitiu extraordinari. Obrim per la meitat les albergÃnies, fem uns talls transversals sense arribar a la pell, salem lleugerament i deixem cap per avall en una reixeta durant 30 minuts, per eliminar part dels sucs amargs que té l'albergÃnia.
Un cop transcorreguts aquests 30 minuts, rentem i posem les albergÃnies amb la polpa cap amunt al forn a 200 ºC durant 1 hora. Quan estiguin rostides, retirem la pell i introduïm les albergÃnies pelades en un got de batedora juntament amb el gra d'all, la culleradeta de crema de sèsam (o una cullerada de llavors de sèsam lleugerament torrades), una cullerada de suc de llimona i l'oli d'oliva. Triturem fins que aconseguim una crema fina i brillant. Afegim el punt de sal i servim acompanyat d'unes olives negres i uns panets torrats.
Les albergÃnies es troben entre els aliments més baixos en calories. Són un ingredient que aporta al plat grans quantitats de calci, fibra, potassi, iode, magnesi, fòsfor, zinc, i vitamines A, B9, C i K. En aquesta recepta es preparen com a paté, per a la qual cosa se'ls afegeix crema de sèsam, una font excel·lent de proteïnes d'elevada qualitat biològica, molt rica en aminoà cids essencials. És també font de calci, ferro, magnesi, sÃlice, crom i vitamines del grup B i E. A més, és un aliment molt ric en lecitina i excel·lent per al cervell. Aquesta és una exquisida recepta vegetariana, de gran sabor i importants qualitats nutricionals.
Osagaiak (4 personas)
- 2 albergÃnies
- 1 gra d'all
- 15 ml de suc de llimona
- 15 g de crema de sèsam
- 50 ml d'oli d'oliva extra verge
- 40 g d'olives negres
- Una mica de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
