Makarroi gratinatuak atunarekin

  • 5051 visitas
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Makarroi gratinatuak atunarekin

Descargar

1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Labea 200 ºC-tan berotzen jarri.   Eltze bat ura eta gatzarekin bete eta ipini su ertainean, ura irakin arte.  Makarroiak gehitu eta egosi fabrikatzailearen jarraibideen arabera. Pasta xukatu eta gorde.   Oliba-olioa lapiko batean, tipula, piper gorriak eta baratxuria gehitu, gatz-piperrez ondu eta 5 minutuz frijitu edo urre-kolorea hartzen hasi arte.  Jarraian, ardo zuria gehitu eta irakiten ipini. Egin beste 5 minutuz.   Sutik atera, makarroiak gehitu, guztia nahasi eta hegaluze xehatua erantsi.   Makarroiak labean sartzeko erretiluan bota, banatu berdintsuki eta gaztarekin hautseztatu.   15 minutuz edo gazta gainerre arte labean egin.    

Osagaiak (6 personas)

  1. 400 g E. Sannia osoko makarroi
  2. 4 koilarakada oliba-olio
  3. 1 tipula handi xehatu
  4. 1 baratxuri-ale xehatu
  5. 2 piper gorri xehatu
  6. 3 koilarakada ardo zuri
  7. 345 g E.Sannia hegaluze oliba-oliotan (3 lata)
  8. 125 g Mozzarella gazta arraspatua

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/