Camembert eta salteatuak gari-zainzuri oilasko medailoi
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

- kcal
- 308 15%
- Azukreak
- 1,7g 2%
- Koipeak
- 17g 24%
- Koipeak saturatuak
- 4g 22%
- Gatza
- 1g 10%
Prestaketa
Oilasko-bularkiak xerratan moztuko ditugu, medailoi-itxura har dezaten. Pixkatxo bat gazituko ditugu, eta oliba-olio apur batekin txigortuko dugu zartagin itsasgaitz batean: buelta eta buelta. Zartagin berean, tipulin freskoa eta baratxuri-aleak tira finetan moztuta salteatuko ditugu. Ia eginda daudenean, gari-zainzurien aurreko aldea gehituko dugu, bastoi-itxuran moztuta.
Hori guztia su ertainean kozinatu, olioa xukatu eta geroko utziko dugu. Bularki-medailoi bat, barazkiak eta gazta apur bat batuko ditugu, eta bakoitzetik bi kapa egingo ditugu. Labean sartuko dugu, gainerre dadin, gazta urtu eta oilaskoa egiten amaitu arte. Berehala zerbitzatu behar dugu.
Errezeta erraza eta zaporetsua da, bai eta erakargarria ere, bereziki, osagaien aurkezpenagatik. Nutrizioari dagokionez, proteina ugariko errezeta bat da. Laguntzeko erabili ditugun barazkiei esker, mantenugai-ekarpen osagarria lortuko dugu, eta kaltzioa gehigarria ere bai; baina, horrela, kaloria eta gatz gehiago ere sartu ditugu, medailoiak gainerretzeko erabili dugun camembert gaztarenak, hain zuzen. Platera arindu nahi badugu, gazta kentzea nahikoa da. Aholku hori gomendatzen zaie behi-proteinari alergia diotenei edo laktosa jasaten ez dutenei, azken horiek egunean zehar esne pixka bat har badezakete ere.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 g oilasko-bularki
- 2 tipulin
- 200 g gari-zainzuri
- 50 g camembert gazta
- 50 ml oliba-olio
- Gatz pixka bat
- 2 baratxuri-ale
sReceta online en:
