Meloi-gazpatxoa urdaiazpiko kurruskariarekin
- Hasierakoa
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio baxua
- Prezio baxua
Prestaketa
Meloi-gazpatxorako:
1.-Kendu pipitak meloiari.
2.-Zatitu muturrak: 1, hura txikitzean oinarri laua lor dezagun; 2, bolak ateratzekoarekin bolak batzuk atera eta geroago apaintzeko gordetzeko. Nahi izanez gero, meloia kubotan txiki daiteke, geroago broxetatan sartzeko edo gazpatxoa zerbitzatzean gehitzeko.
3.-Labana batekin, moztu xerratan gainerako meloia. Ondoren, txikitu.
4.-Zuritu, garbitu eta txikitu barazkiak zati handitan.
5.-Irabiatu meloia barazkiekin batera: baratxuria, tipula, piper berdea eta luzokerra (aukerakoa). Gehitu oliba-olio birjina estra, gatza eta nahi beste ozpin.
6.-Sartu hozkailuan 4-5 orduz gutxienez
Urdaiazpiko kurruskarirako:
 7.-Erretilu batean, laberako paper baten gainean, jarri urdaiazpiko xerrak. Erre labean 200 ºC-tan 7-10 minutu bitartean, goitik eta behetik, labea aurrez berotu ondoren.
8.- Utzi hozten sareta baten gainean.
Platerean jarri:
9.- Moztu barazkiak fin-fin gazpatxoari laguntzeko goarnizio gisa: piper berdea, tipula, luzokerra (aukerakoa), eta apurtu eskuz urdaiazpikoa zati txikiekin. Gorde zati handiren bat, kaikuan zutik ipintzeko apaingarri gisa.
10.-Kaiku batean, bota gazpatxo hotza, eta bota gainetik fin moztutako barazkiak. Bota ere urdaiazpiko kurruskaria eta zati handiren bat. Hartu 1 edo 2 broxeta, eta sartu mendafin hosto batzuk eta 1 edo 2 meloi-bola. Ipini kaiku batean, zutik edo etzanean. Apaintzen amaitzeko, oliba-olio birjina estra tanta batzuk gehitu.
Osagaiak (4 personas)
- Meloi-gazpatxorako:n
- -1,5 kg. edo 2 kg. meloi (azalarekin pisatua)n
- -1 baratxuri-alen
- -1/2 tipula zurin
- -1 piper berden
- -1 luzokern
- -100 ml. EROSKI oliba-olio birjina estran
- -Ardo zuriaren ozpinan
- -Gatzann
- Urdaiazpiko kurruskarirako:n
- - Urdaiazpikoa, xerratann
- Apaintzeko:n
- -Mendafina
- -Broxetak (aukerakoa)
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
