Orburuak tenpuran

  • Hasierakoa
  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
1 eta 2 ordu bitartean
Nutrizio-sailkapena
Orburuak tenpuran

Descargar

kcal
310g 15%
Azukreak
15,5g 17%
Koipeak
15,6g 22%
Koipeak saturatuak
2,17g 11%
Gatza
0,37g 6%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Jarri ura irakiten, gatzarekin eta perrexil erdiarekin. Prestatu katilu bat urarekin eta gainontzeko perrexilarekin. Zuritu orburuak kanpoko hostoak kenduz zuriagoak eta finagoak diren hosto bigunetara iritsi arte. Ebaki hostoen puntak eta zurtoinaren punta. Zuritu zurtoina alde argiagoa agertu arte. Orburu bat zuritzen dugun bakoitzean, ur eta perrexil nahasketan sartuko ditugu erdoildu eta ilundu ez daitezen. Guztiak zurituta  daudenean, sartu irakiten dagoen uretan  eta kokatu urperatuta mantenduko dituen plater bat (lapikoa baino zertxobait txikiagoa) (horretarako saretarik ez baduzue), ur gainean gelditu ez daitezen eta airearekin kontakturik eduki ez dezaten. Bestela, egosten diren denboran erdoildu egingo dira. 20 bat minutu igarota, kendu sutatik eta utzi hozten uretan bertan, ez atera. Orburuen egozten denbora desberdina izango da orburuaren tamainaren arabera. Onena laban batekin zulatzea da 20 minutu igarotzean bigun daudela frogatzeko, bigun ez badaude oraindik, utzi egosten beste 5 edo 10 minutu. Tenpura prestatzeko bota katilu batera irina, ur hotza eta arrautzaren gorringoa eta irabiatu osagai guztiak ongi nahastu arte. Zartagin batean ipini olioa su ertain-altuan 200 ºC gradu inguruko tenperaturara iritsi arte. Orburuan ongi xukatu ondoren arrautzaztatu  orean. Gehiegizkoa astindu eta oliotan frijituko ditugu 1-2 minutuz alde bakoitzetik, doratu arte. Atera zartaginagatik bitsadera baten laguntzarekin eta utzi xukatzen sukaldeko paper batean gainean. Berehala zerbitzatuko ditugu ezti apur batekin. *Gomendioa: ez bagaude orban denboraldian edo denbora aurreztu nahi baduzu, orbanak kontserban erabil ditzakezu errezeta hau prestatzeko.
Tenpura frijitzeko era azkar bat da, minutu pare bat 180 ºC-tan, oso tipikoa Japonian. Tenpuraren arrautzaztatua tradizionala baino finagoa eta arinagoa da, oso aproposa arrainak, itsaskiak eta barazkiak prestatzeko. Oraingo honetan denboraldiko barazki batez gozatuko dugu. Nutrizio-propietateak. Orburua gehiengo batean urez osatuta dago, %12a karbohidratoak dira, zuntz forman batez ere eta %3a proteinak. Gomendioa. Ura oso hotza egotea gomendatzen da, ia izoztuta, izan ere, ore oso hotza eta olio beroa dira tenpura kurruskari eta arina lortzeko gakoak. Egokia begetarianoentzat.

Osagaiak (4 personas)

  1. Egosi orburuak:n
  2. -t400 g orburu n
  3. -t1 ½ l ur nn
  4. -tGatzan
  5. -t4 perrexil adar
  6.  
  7. Tenpura:n
  8. -t750 ml ekilore olio n
  9. -t200 g irin n
  10. -t450 g ur-hotzn
  11. -tarrautza gorringo 1n
  12. -tExtia

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/