Paella de l’horta

  • 3012 visitas
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Paella de l’horta

Descargar

kcal
326 16%
Azukreak
7,3g 8%
Koipeak
4,8g 7%
Koipeak saturatuak
0,8g 4%
Gatza
0,5g 8%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Fem el refregit de verdures per a l'arròs tallant el carbassó i la carbassa a daus, la ceba a quadradets i els pebrots a quadradets havent-los tret abans les llavors. Escalfem l'oli en una cassola i sofregim la ceba a foc lent durant uns 5 minuts. Hi afegim el carbassó, la carbassa, els pebrots, les beines trossejades a tires i els xampinyons trossejats a quarts i ho deixem coure a foc lent fins que comencin a daurar-se. Hi afegim el punt de sal. Hi afegim l'arròs i els tomàquets trossejats i deixem que s'ofeguin amb les verdures. Ho cobrim amb el brou de verdures o amb aigua i ho deixem coure a foc suau durant 18 minuts. Traiem la cassola del foc i ho deixem reposar durant 5 minuts destapat. Ho servim calent.
Aquesta recepta és un plat lleuger que aporta, sobretot, hidrats de carboni complexos (d'absorció lenta) de l'arròs i fibra, vitamines i minerals de les verdures que, a més, seran d'allò més variades, ja que hi ha una bona varietat de verdures, de tots els colors. Aporta, en molta menys quantitat, proteïnes; i encara menys greixos, ja que l'únic ingredient que n'aporta és l'oli d'oliva. Si a més es fa amb arròs integral, encara afegim més substàncies beneficioses al plat. És, per tant, una recepta recomanable gairebé en qualsevol situació.  

Osagaiak (4 personas)

  1. 250 g d'arròs
  2. 100 g de xampinyons
  3. 1 carbassó
  4. 1 ceba
  5. 100 g de mongetes tendres
  6. 1 pebrot verd
  7. 1 pebrot vermell
  8. 100 g de carbassa
  9. 100 g de cirerols (10 tomàquets)
  10. 1 gra d'all
  11. 1 l d'aigua
  12. 20 ml d'oli d'oliva
  13. Una mica de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/