Paella de l’horta
- 3012 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

- kcal
- 326 16%
- Azukreak
- 7,3g 8%
- Koipeak
- 4,8g 7%
- Koipeak saturatuak
- 0,8g 4%
- Gatza
- 0,5g 8%
Prestaketa
Fem el refregit de verdures per a l'arròs tallant el carbassó i la carbassa a daus, la ceba a quadradets i els pebrots a quadradets havent-los tret abans les llavors.
Escalfem l'oli en una cassola i sofregim la ceba a foc lent durant uns 5 minuts.
Hi afegim el carbassó, la carbassa, els pebrots, les beines trossejades a tires i els xampinyons trossejats a quarts i ho deixem coure a foc lent fins que comencin a daurar-se.
Hi afegim el punt de sal.
Hi afegim l'arròs i els tomà quets trossejats i deixem que s'ofeguin amb les verdures.
Ho cobrim amb el brou de verdures o amb aigua i ho deixem coure a foc suau durant 18 minuts.
Traiem la cassola del foc i ho deixem reposar durant 5 minuts destapat. Ho servim calent.
Aquesta recepta és un plat lleuger que aporta, sobretot, hidrats de carboni complexos (d'absorció lenta) de l'arròs i fibra, vitamines i minerals de les verdures que, a més, seran d'allò més variades, ja que hi ha una bona varietat de verdures, de tots els colors. Aporta, en molta menys quantitat, proteïnes; i encara menys greixos, ja que l'únic ingredient que n'aporta és l'oli d'oliva. Si a més es fa amb arròs integral, encara afegim més substà ncies beneficioses al plat. És, per tant, una recepta recomanable gairebé en qualsevol situació. Â
Osagaiak (4 personas)
- 250 g d'arròs
- 100 g de xampinyons
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 100 g de mongetes tendres
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 100 g de carbassa
- 100 g de cirerols (10 tomà quets)
- 1 gra d'all
- 1 l d'aigua
- 20 ml d'oli d'oliva
- Una mica de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
