Porruen tatin tarta
- 3199 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

Prestaketa
Porruak garbitu eta xafla loditan moztuko ditugu.
Zartagin batean edo labean erabiltzeko ontzi biribil batean, eta sutan ipinita, olioa eta ozpina nahastu, eta minututxo batez loditu ondoren, eztia eta ezkaia gehitu, eta mardul geratu arte berotuko dugu.
Porru-takoak ipini eta gatzez eta piperrez onduko dugu. Labean erreko dugu, aldez aurretik 20 minutuz 180ºC gradutara berotu ondoren, porruak samurrak eta apur bat frijituta geratu arte.
Labetik aterako ditugu, eta hostopilaren oinarriarekin estaliko dugu, soberan geratzen dena kenduz. Ziztatu eta ebaki txiki zenbait egingo ditugu, lurruna irten dadin.
Labean erreko ditugu 200º C gradutara, 15 minutu inguruz, hostopila frijituta geratu eta betegarria alde guztietatik borborka hasi arte.
Tarta aterako dugu, kontu handiz biratuko dugu plater batekin
Apaingarri gisa limoi-ezkai freskoa ipiniko dugu.
Osagaiak (6 pertsonak)
- 1 hostore
- 6 porrua
- gatz
- piperbeltz
- 50 ml ozpin
- 15 ml oliba-olio birjina estra
- 10 g ezti
- ezkai
sReceta online en:
