Buru-aza morea sagarrarekin eta mahaspasekin

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Buru-aza morea sagarrarekin eta mahaspasekin

Descargar

kcal
370 19%
Azukreak
44g 49%
Koipeak
16g 22%
Koipeak saturatuak
3g 13%
Gatza
0,4g 7%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Sagarrak zuritu eta zati erregularretan zatituko ditugu. Azukrez, gatz pixka batez eta ardo zuriz hautseztatuko ditugu sagarrak, eta mikrouhin-labean sartu eta 8 minutuz edukiko ditugu potentzia handienean. Sagarrak erre eta gorde egingo ditugu. Buru-aza morea zerrenda finetan moztu eta platerean jarriko dugu sagar errearekin eta mahaspasekin batera. Ozpin-olioa prestatuko dugu olioarekin, ozpinarekin, gatzarekin eta curryarekin. Gogor irabiatuko dugu nahastea ozpin-olioa loditu arte. Saltsa horrekin entsalada gozatuko dugu.
Aza gorria edo buru-aza morea azaren familiako barazkia da. Antozianina edo konposatu antioxidatzaileek ematen dioten kolore gorri edo morea du ezaugarri nagusia.  Kaloria gutxi ematen ditu karbohidrato gutxi dituelako, eta zuntz eta eragin antioxidatzaileko bitamina ugari ditu. Zapore gozo samarra duenez, ondo konbinatzen du sagarrarekin eta mahaspasekin.  Mahaspasek, batik bat, karbohidrato konplexuak dituzte, eta koipe-eduki txikia, gainerako fruitu lehorrek ez bezala.  Adin guztietarako errezeta egokia da, baina ez zaie komeni digestio-alterazioak eta haize-minak izaten dituztenei, aza gorria janari haizetsua delako.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 1 kg buru-aza morea
  2. 3 sagar
  3. 100 ml ardo zuri
  4. 10 g azukre
  5. 150 g mahaspasa
  6. 6 koilarakada oliba-olio
  7. 2 koilarakada ozpin
  8. Currya
  9. Gatz pixka bat

sReceta online en: