Salmó al menú
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 294 15%
- Azukreak
- 1,8g 2%
- Koipeak
- 16g 23%
- Koipeak saturatuak
- 3g 14%
- Gatza
- 1g 10%
Prestaketa
Pelem unes patates i les tallem a rodanxes fines, igual que la ceba. Les sofregim lleugerament en una paella a foc mitjà amb unes gotes d'oli d'oliva. Quan comencin a coure's, les posem sobre una safata de forn cobrint tota la base de la safata; les salem una mica.
Col·loquem els lloms de salmó sobre el llit de patata i ceba mig cuites, ho salem per sobre, hi afegim un polsim d'all sec i hi aboquem un rajolí d'oli d'oliva. Ho introduïm al forn a 200 ºC (preescalfat durant 10 minuts). Un cop passat aquest temps, ho reguem amb la copeta de vi i ho deixem entre cinc i deu minuts més, segons com agradi de cuit el salmó.
Un cop fet, traiem del forn la safata amb el salmó i la guarnició i ho servim.
El salmó és un peix blau amb innombrables beneficis per a l'organisme. És font d'àcids grassos omega 3, és a dir, greixos saludables que ajuden, entre altres coses, a tenir cura del cor. És ric en vitamines A, B1, B2, B6 i C i minerals com ara sodi, fòsfor, calci, potassi, magnesi i ferro. Es prepara amb patata, que suma energia en forma d'hidrats de carboni a més de vitamines C, E i A i minerals com el potassi, el fòsfor i el magnesi. És una recepta una mica grassa, la qual cosa s'ha de tenir en compte.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 g de salmó fresc en lloms
- 250 g de patates
- 150 g de ceba
- 10 g d'all sec en pols
- 75 ml de vi blanc
- 20 ml d'oli d'oliva verge
- Una mica de sal
sReceta online en:
