Salmó al menú

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Salmó al menú

Descargar

kcal
294 15%
Azukreak
1,8g 2%
Koipeak
16g 23%
Koipeak saturatuak
3g 14%
Gatza
1g 10%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Pelem unes patates i les tallem a rodanxes fines, igual que la ceba. Les sofregim lleugerament en una paella a foc mitjà amb unes gotes d'oli d'oliva. Quan comencin a coure's, les posem sobre una safata de forn cobrint tota la base de la safata; les salem una mica. Col·loquem els lloms de salmó sobre el llit de patata i ceba mig cuites, ho salem per sobre, hi afegim un polsim d'all sec i hi aboquem un rajolí d'oli d'oliva. Ho introduïm al forn a 200 ºC (preescalfat durant 10 minuts). Un cop passat aquest temps, ho reguem amb la copeta de vi i ho deixem entre cinc i deu minuts més, segons com agradi de cuit el salmó. Un cop fet, traiem del forn la safata amb el salmó i la guarnició i ho servim.
El salmó és un peix blau amb innombrables beneficis per a l'organisme. És font d'àcids grassos omega 3, és a dir, greixos saludables que ajuden, entre altres coses, a tenir cura del cor. És ric en vitamines A, B1, B2, B6 i C i minerals com ara sodi, fòsfor, calci, potassi, magnesi i ferro. Es prepara amb patata, que suma energia en forma d'hidrats de carboni a més de vitamines C, E i A i minerals com el potassi, el fòsfor i el magnesi. És una recepta una mica grassa, la qual cosa s'ha de tenir en compte.  

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 600 g de salmó fresc en lloms
  2. 250 g de patates
  3. 150 g de ceba
  4. 10 g d'all sec en pols
  5. 75 ml de vi blanc
  6. 20 ml d'oli d'oliva verge
  7. Una mica de sal

sReceta online en: