Sopa de soja mungo (soja verda)
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 269 13%
- Azukreak
- 7,4g 8%
- Koipeak
- 10g 14%
- Koipeak saturatuak
- 1,2g 6%
- Gatza
- 0,5g 9%
Prestaketa
Eliminem les impureses de la soja i la rentem minuciosament.
Rentem i trossegem la verdura, les hortalisses i la patata.
Pelem els alls i els partim en trossos.
Posem a bullir la soja en l'aigua o en el brou de verdures.
Ho bullim durant 15 minuts a foc viu.
Saltem en una mica d'oli la ceba juntament amb la pastanaga i el porro, tot trossejat a la brunesa (quadradets molt petits), sense que agafin color. Ho cobrim d'aigua, hi afegim els espinacs tallats en juliana, la patata pelada i trossejada en daus petits i ho deixem coure 20 minuts a foc lent.
Barregem les verdures i hortalisses amb la soja verda i fem bullir el conjunt fins que la soja estigui cuita. Hi posem el punt de sal.
Per servir ho decorem amb un refregit de làmines d'alls ben dauradetes, en una mica d'oli.
Ho servim calent i amb brou.
Com a llegum que és, en té tots els beneficis; de fet, les diferències entre els diferents llegums són, en el millor dels casos, bastant petites. Així, doncs, certs llegums tenen més fibra dietètica; altres, més quantitat d'alguna vitamina en concret, mentre que alguns destaquen pel seu contingut en determinats antioxidants o substàncies fitoquímiques. Però la veritat és que les investigacions disponibles apunten al fet que tots els llegums semblen exercir els mateixos beneficis, que són molts, tant per a la salut com, fins i tot, per al medi ambient. Com que és una sopa, el seu contingut calòric no és gaire alt per la gran quantitat d'aigua que porta el plat. A més, pel fet d'acompanyar la soja amb espinacs, evitem que s'elevi l'aportació calòrica i, a més, hi afegim més beneficis com ara més fibra i la presència de més vitamines i minerals. Entre les vitamines destacades dels espinacs hi ha la provitamina A i E, i vitamines del grup B. I entre els minerals, el calci, el ferro, el magnesi, el potassi i el sodi, a més de tenir també bones quantitats de fòsfor i de iode.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 200 g de soja verda
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 patata
- 250 g d'espinacs
- 3 grans d'all
- 1,5 l d'aigua (o brou de verdures sense sal)
- 40 ml d'oli d'oliva
- Una mica de sal
sReceta online en:
