Tipula frantziarraren zopa
- 2486 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 1 eta 1:30 ordu bitartean
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 187 9%
- Azukreak
- 9,00g 10%
- Koipeak
- 7,00g 11%
- Koipeak saturatuak
- 1,00g 9%
- Gatza
- 1,00g 28%
Prestaketa
Tipulak zuritu eta xafla finetan moztuko ditugu.
Kazola batean, esnea berotuko dugu, eta tipulak su ertain-handian frijituko ditugu 30 minutuz, etengabe mugituz
Salda eta ura gehituko ditugu, eta su-motelean egosten utziko dugu, 15 minutuz, gutxi gorabehera.
Aldez aurretik labea berotuko dugu
Xaflak txigortu egingo ditugu, gazta pixka batekin.
Zopa-kaiku bakoitzean ogi-xafla bana jarriko dugu, eta gazta marratu gehiago botako dugu. 4-5 minutuz gainerretzen utziko dugu, gazta urtu eta kolore urrekara hartzen duen arte.
Plater arina da, ogiaren eta tipularen proteina eta karbohidrato pixka bat eta oliba-olioaren gantz osasungarri apur bat dituena.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 25 ml oliba-olio birjina estra
- 550 ml oilasko-salda
- 450 ml ur
- 100 g ogi-xerrak
- 20 g gazta emmental birrindua
sReceta online en:
