Tofu bolatxoak piperrautsezko maionesa beganoarekin
- 22338 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 433 22%
- Azukreak
- 2,49g 3%
- Koipeak
- 36,84g 53%
- Koipeak saturatuak
- 4,78g 24%
- Gatza
- 0,82g 14%
Prestaketa
Tofu bolatxoak egiteko, txikitu tofua, tipula (gorde zurtoina apaintzeko) eta azenarioa, eta ipin itzazu katilu batean. Gehitu soja saltsa pixka bat, nahieran, irina, eta nahastu, ore trinko bat izan arte. Egin bolatxoak eta arrautzeztatu ogi birrindu lodiarekin. Frijitu, edo prestatu labean edo airfryerrean 15 minutuz, 200ºC-tara.
Maionesa beganoa egiteko: Irabiatzeko ontzi batera, bota baratxuria eta soja-edaria, eta irabiatu, aparra atera arte.
Gehitu olioa, irabiatzeari utzi gabe, eta irabiagailua mugitu gabe, moztu ez dadin.
Saltsa emultsionatzen hasten denean, gehitu limoi-zukua, piperrautsa, gatz pixka bat, eta jarraitu irabiatzen, emultsionatzen bukatu arte. Oraingoan irabiagailua mugi daiteke.
Lagundu bolatxoak maionesarekin, zerbitzatu eta apaindu tipularen alde berdearekin.
Egokia dieta beganoetarako.
Tofuak kalitate handiko proteina ugari ditu, koipeak ditu, baina kalitate oneko gantz-azidoen profilarekin, gantz-azido saturatu gutxi ditu eta, batez ere, gantz-azido poliinsaturatuak, omega 3 ugari izanik. Bitamina eta mineralen edukiari dagokionez, kaltzio, burdin, selenio, fosforo, magnesio eta zink kantitate handiak ditu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 200 g tofu
- 75 g tipuleta
- 1 azenario
- 15 g soja-saltsa
- 20 g irin
- 50 g ogi arraspatua
- 50 g oliba-olio
- 25 g tipulinaren zurtoina
Mayonesa vegana
- 50 ml soja-edaria
- 100 ml ekilore-olioa
- 1 baratxuri-atal
- 75 ml limoia
- 5 g piperrauts gozoa
- 1 pizca gatz
sReceta online en:
