Truita d’escarola

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Truita d’escarola

Descargar

kcal
242 12%
Azukreak
2,6g 3%
Koipeak
18g 26%
Koipeak saturatuak
4g 22%
Gatza
1g 11%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Tallem la ceba i els alls a tires fines. Ho saltem a foc suau amb una mica d'oli d'oliva i sal fins que la ceba estigui caramel·litzada. Hi afegim l'escarola neta i molt trossejada i ho saltem durant dos minuts juntament amb la ceba caramel·litzada. Escorrem el saltat de ceba, all i escarola i el barregem amb els ous batuts i amb el cibulet trossejat. Quallem la truita en una paella antiadherent amb una mica de l'oli que hem recuperat del saltat de les verdures. Servim la truita al moment, acabada d'elaborar, calenta i sucosa, que és quan és més bona.
La truita aporta molts beneficis per a l'organisme. L'ou, com a ingredient principal, és un aliment excel·lent amb nutrients importants per a l'organisme. El més destacable és la proteïna d'alt valor biològic; de fet, la proteïna de la clara d'ou és la proteïna de referència quant a qualitat nutricional (absorció i assimilació). Font de vitamines del grup B, A, D i E i minerals com el ferro, calci, potassi, iode, zinc, magnesi, sodi i fòsfor. És una recepta amb grans nutrients per a l'organisme i molt equilibrada, ja que hi afegim un aliment vegetal com és l'escarola, que destaca pel seu contingut en aigua, gairebé el 95% de la seva composició, calci, fòsfor, ferro, potassi i vitamines A i àcid fòlic. La presència de ceba caramel·litzada en aquest cas no suposa un augment significatiu de calories, ja que es caramel·litza sense sucre. Una recepta molt saborosa i original.  

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 8 ous
  2. 250 g de ceba vermella
  3. 150 g d'escarola
  4. 2 grans d'all
  5. 5 g de cibulet
  6. 30 ml d'oli d'oliva
  7. Una mica de sal

sReceta online en: