Anana carpaccioa
- 6193 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 167 8%
- Azukreak
- 25,25 28%
- Koipeak
- 2,9 4%
- Koipeak saturatuak
- 0,3 1%
- Gatza
- 0,41 7%
Prestaketa
Zuritu anana, begiak eta bihotza baztertuz.
Mandolina batekin edo zorroztutako laban batekin, moztu anana oso xafla finak lortzeko moduan (carpaccio eran).
Ipini plater handi batean anana-xaflak eta isuri lima-zukua. Utzi jalkitzen 10 minutuz hozkailuan, zaporea xurgatzeko.
Gazta freskoaren krema egiteko, bol batean, irabiatutako gazta freskoa limoiaren birrindurarekin, intxaur muskatuarekin eta banilla-esentziarekin nahastuko dugu.
Eztiarekin gozatu eta, hagatxo batekin, ondo nahastu,krema leun eta homogeneoa lortu artea.
Apaintzeko, txigortu hurrak zartagin batean, eta moztu zatitan.
Kendu zupatzaileak mendari.
Jarri anana-xafla marinatuak plater handi batean, eta zabaldu carpaccioa balitz bezala. Jarri irabiatutako gazta freskoaren kremaren koilarakada bat plateraren erdian, edo banatu zati txikiak anana-xaflen inguruan. Apaindu mendazko hosto freskoekin, limoi-birrindura eta hur txigortuekin, ukitu kurruskaria emateko. Hautseztatu intxaur moskatu gehixeagorekin.
Jarri anana-xafla marinatuak plater handi batean, eta zabaldu carpaccioa balitz bezala. Jarri irabiatutako gazta freskoaren kremaren koilarakada bat plateraren erdian, edo banatu zati txikiak anana-xaflen inguruan. Apaindu mendazko hosto freskoekin, limoi-birrindura eta hur txigortuekin, ukitu kurruskaria emateko. Hautseztatu intxaur moskatu gehixeagorekin.
Kasu honetan, azukreen kopuruak ez gaitu kezkatu behar, gehienak ananatik baitatoz, eta fruta osoa (ez zukua) osagai guztiekin (zuntza barne) hartzen ari garenez, azukre horiek ez dute ondorio kaltegarririk izango. Eta onura asko ditu, hala nola gaztaren C bitaminaren, zuntzaren, proteinaren eta kaltzioaren ekarpen ona, eta hurren gantz urri eta oso osasungarria.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 1 anana naturala
- 2 lima
- 200 g. irabiatutako gazta freskoa
- 5 g. ezti
- intxaur muskatu
- 5 ml. banillaren esentzia
- menda freskoa
- 20 g. hurrak
sReceta online en:
