Antxoak eskabetxean

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun hasiberrientzat
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio baxua
Prezio baxua
Nutrizio-sailkapena
Antxoak eskabetxean

Descargar

kcal
516 26%
Azukreak
4,88g 5%
Koipeak
41,6g 60%
Koipeak saturatuak
6,90g 34%
Gatza
0,67g 11%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Garbitu antxoak, pasatu irinetan eta frijitu oliba-olio ugaritan. Gorde. Eskabetxea prestatzeko. Zuritu eta txikitu barazkiak, tipulak eta mihilua tiratan, azenarioak xerratan eta baratxuri-aleak erditik. Estali zartaginaren hondoa hiru koilarakada oliba-oliorekin eta utzi barazkiak sueztitzen kolorea hartzen hasi arte. Jarraian, gehitu ozpina, gainerako oliba-olioa, ardoa eta espeziak, eta utzi irakiten 7 minutuz, gutxi gora behera. Jarri antxoak poto batean eta estali eskabetxearekin. Utzi hozten eta zerbitzatu.  
Eskabetxatzea elikagaiak kontserbatzeko sortu zen, baina, gaur egun, sukaldaritzako teknika gisa ere erabiltzen dugu. Nutrizio-propietateak. Koipe kopuru garrantzitsua du errezeta honek, baina, oro har, oliba-oliotik eta antxoetatik eratorritako asegabeko koipe kardio-osasungarriak dira horiek. Trikimailuak. Errezeta are osasungarriagoa izan dadin, frijitu beharrean, antxoak labean erre ditzakegu. Eskabetxe leunagoa nahi badugu, ozpin kopurua murriztu dezakegu, gure nahierara.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. <strong>Sardinak frijitzeko:</strong>nn
  2. -t70 ml oliba-olio n
  3. -t30 g irin n
  4.  
  5. <strong>Eskabetxea prestatzeko:</strong>n
  6. -t700 g antxoan
  7. -t2 azenario n
  8. -t1 tipula ertainn
  9. -t1 mihilu-erraboiln
  10. -t4 baratxuri-alen
  11. -t80 ml oliba-olio (30, olio erretik + antxoek hartutako eskabetxearen olioa)n
  12. -t100 ml sagar-ozpin n
  13. -t100 ml ardo zuri lehor n
  14. -tPiperbeltzan
  15. -tIltzea n
  16. -t2 erramu-hosto n
  17. -tEzkaia n
  18. -tErromeroa n
  19. -tGatza

sReceta online en: