Azenarioak eta txitxirio erreak eztiarekin tahini-saltsan
- 4810 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Labea 200 ºC-tan berotzen jarri.
Txitxirioak garbitu eta xukatu. Txitxirioak, kuminoa, piperrautsa, gatza eta 2 koilarakada oliba-olio kaiku batera bota eta nahastu. Ondoren, ipini nahastea labeko erretilu batean. Labean sartu 25 minutuz, eta noizean behin, txitxirioei eragin.
Azenarioak zuritu eta erditik moztu, laberatzeko erretilu batean uniformeki ipini eta isuri horien gainean oliba-olioa, eztia eta gatza. 30 minutuz edo samur egin arte labean egin.
Baratxuria, gatza, martorria eta perrexila elikagai-prozesadore batean ipini, eho ore homogeneoa lortu arte. Jarraian, gainerako osagaiak gehitu eta jarraitu saltsa krematsua eta pikorrik gabekoa lortu arte. Gatza gehitu, behar bada.
Zerbitzatzeko erretiluan, errukula, txitxirioak, mahaspasak eta azenarioak ipini, saltsarekin ondu eta martorri apur bat hautseztatu.
Osagaiak (4 personas)
- ontzi bat Eroski SELEQTIA txitxirio egosi
- 4 koilarakada Eroski SELEQTIA oliba-olio
- koilaratxo bat kumino
- koilaratxo bat piperrauts ketu
- Kilo bat azenario
- 70 g sultana mahaspasa
- 2 koilarakada ezti
- 2 koilarakada martorri
- gatza
- 50 g de rúcula
- Tahini-saltsarako
- baratxuri-ale bat zurituta
- koilaratxo bat gatz
- koilaratxo bat martorri
- koilaratxo bat perrexil
- 2 koilarakada tahini
- 3 oliba-olio koilarakada
- 3 koilarakada limoi-zuku
- 4 koilarakada ur
- Piperbeltz zuri birrindua
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
