Azpizun-broxeta mertxikarekin
- 1665 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago
- Prezio
- Prezio
- kcal
- 376 19%
- Azukreak
- 12,00g 14%
- Koipeak
- 9,00g 14%
- Koipeak saturatuak
- 4,00g 21%
- Gatza
- 1,00g 17%
Prestaketa
Txerriaren azpizuna 3 cm inguruko dadotan moztuko dugu, eta aurretiaz prestatuta utzi dugun saltsaren gainean marinatuko dugu, osagai guztiak nahasiz, 3 orduz edo gau osoan, hozkailuan
Plantxan prestatuko dugu AOVE pixka batekin, tipularekin eta piper gorriarekin batera
Mertxika-ziriak moztuko ditugu, limoi-zukuarekin eta espeziakin blaituko dugu eta plantxan prestatuko dugu AOVE hari batekin
Cottage gaztaren saltsak prestatuko dugu osagaiak nahasiz, eta hozkailuan sartuko dugu
Broxetak muntatzeko, azpizunaren zatiak, piper gorria eta plantxan egindako tipula tartekatuko ditugu. Alboan, cottage gaztaren saltsa ipiniko dugu, eta saltsaren gainean, plantxan egindako mertxika-ziriak.
Broxetak haragi gorrizkoak badira ere, azpizuna zatirik gihartsuenetakoa eta gantz gutxien daukatenetakoa da, eta, gainera, barazkiak, fruta eta saltsa leun bat izaten ditu. Fruta eta barazki anoa du, kalitate oneko proteina eta haragi eta gaztaren gantz neurritsuak. Gazta-saltsaren ordez cottage gazta erabiltzen da: gazta fresko pikortatu mota bat da, proteina eta gantza dituena, baina baita kaltzioa, fosforoa eta D eta A bitaminak ere.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 g txerri-azpizuna
- 2 un mertxika
- 75 g tipuleta
- 1 un piper gorria
- 3 g piperbeltz beltza
- 3 g kanela
- 3 g iltze
- 3 g intxaur muskatu
- 3 g jengibre
- 25 ml oliba-olio birjina estra
Para marinar
- 5 g ezti
- 10 g gatz gutxiko soja-saltsa
- 10 g oliba-olio birjina estra
- 5 g ziape
- 50 ml limoi-zukua
- 3 g jengibre
Para la salsa cottage
- 100 g cottage gazta
- 1 g gatz
- 2 g piperbeltz beltza
- 50 ml limoi-zukua
sReceta online en:
