Azpizun-broxeta mertxikarekin

  • 1665 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
2 ordu baino gehiago
Prezio
Prezio
Azpizun-broxeta mertxikarekin

Descargar

kcal
376 19%
Azukreak
12,00g 14%
Koipeak
9,00g 14%
Koipeak saturatuak
4,00g 21%
Gatza
1,00g 17%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Txerriaren azpizuna 3 cm inguruko dadotan moztuko dugu, eta aurretiaz prestatuta utzi dugun saltsaren gainean marinatuko dugu, osagai guztiak nahasiz, 3 orduz edo gau osoan, hozkailuan Plantxan prestatuko dugu AOVE pixka batekin, tipularekin eta piper gorriarekin batera Mertxika-ziriak moztuko ditugu, limoi-zukuarekin eta espeziakin blaituko dugu eta plantxan prestatuko dugu AOVE hari batekin Cottage gaztaren saltsak prestatuko dugu osagaiak nahasiz, eta hozkailuan sartuko dugu Broxetak muntatzeko, azpizunaren zatiak, piper gorria eta plantxan egindako tipula tartekatuko ditugu. Alboan, cottage gaztaren saltsa ipiniko dugu, eta saltsaren gainean, plantxan egindako mertxika-ziriak.

Broxetak haragi gorrizkoak badira ere, azpizuna zatirik gihartsuenetakoa eta gantz gutxien daukatenetakoa da, eta, gainera, barazkiak, fruta eta saltsa leun bat izaten ditu. Fruta eta barazki anoa du, kalitate oneko proteina eta haragi eta gaztaren gantz neurritsuak. Gazta-saltsaren ordez cottage gazta erabiltzen da: gazta fresko pikortatu mota bat da, proteina eta gantza dituena, baina baita kaltzioa, fosforoa eta D eta A bitaminak ere.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 600 g txerri-azpizuna
  2. 2 un mertxika
  3. 75 g tipuleta
  4. 1 un piper gorria
  5. 3 g piperbeltz beltza
  6. 3 g kanela
  7. 3 g iltze
  8. 3 g intxaur muskatu
  9. 3 g jengibre
  10. 25 ml oliba-olio birjina estra

Para marinar

  1. 5 g ezti
  2. 10 g gatz gutxiko soja-saltsa
  3. 10 g oliba-olio birjina estra
  4. 5 g ziape
  5. 50 ml limoi-zukua
  6. 3 g jengibre

Para la salsa cottage

  1. 100 g cottage gazta
  2. 1 g gatz
  3. 2 g piperbeltz beltza
  4. 50 ml limoi-zukua

sReceta online en: