Barazki eta mahoneko gaztaren galletea
- 4969 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 402 20%
- Azukreak
- 6,83g 8%
- Koipeak
- 21,41g 31%
- Koipeak saturatuak
- 6,54g 33%
- Gatza
- 1,12g 19%
Prestaketa
Orea egiteko, nahastu osagai guztiak, oratu eta luzatu orea zirkunferentzia formarekin.
Zatitu barazkiak eta igurtzi olioarekin, piperbeltzarekin, gatzarekin eta belarrekin.
Jarri barazkien erdiak masaren erdian, eta utzi bi hatz libre haren inguruan.
Jarri gaztaren erdia eta estali gainerako barazkiekin eta gazta gehiagorekin.
Sartu aurretik berotutako labean, goitik eta behetik 220º C-tan, 30 bat minutuz, orea egosita, barazkiak eginda eta gazta gorritua egon arte.
Platera osoa eta orekatua da, baina plater bakarra izateko kantitate txikia izan liteke. Erdia baino gehiago barazkiak dira, eta osoko zerealen zati bat eta kalitate oneko proteina (gazta) duen beste zati bat ere baditu. Koipe-edukia ere osasungarria da, oliba-oliotik eta gaztatik baitator. Gaztaren koipea, asea izan arren, ez da kaltegarria. Ba al zenekien…? Artobeltza ez da zereala eta ez du zerikusirik gariarekin. Hazi bat da, baina gariarekin antzekotasunak ditu nutrizio osaerari eta erabilerei dagokienez. Desberdintasun garrantzitsu bat ere badu: ez duela glutenik.
Osagaiak (4 personas)
Orea
- 120 g harina de trigo sarraceno
- 60 g harina de trigo integral
- Koilaratxokada bikarbonatoa
- 3 koilarakada ur
- 0.5 koilaratxokada sal
- 4 koilarakada oliba-olio birjina estra
Betegarria
- 1 ale calabacín
- 1 ale alberjinia
- Ale pimiento rojo
- Ale pimiento amarillo
- 3 ale tomates secos en aceite
- 90 g queso mahón
- 1 izpi bat albaka
- 1 izpi bat tomillo limón fresco
- Nahierara pimienta negra molida
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
