Ceviche perutarra
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Nutrizio-sailkapena

Prestaketa
1- Tigre-esnea prestatzeko, zuritu barazki guztiak, egosi eta atera. Jarraitu barazkiak egosteko erabilitako ura irakiten loditu arte. Gorde. Barazkiak txikitu eta lima-zukuarekin, Tabasco®-arekin, martorri xehatuarekin eta aurrez gordetako salda pixka batekin nahastu. Gehitu esnea eta nahi beste gatz eta piperbeltz bota. Gorde.
2- Zatitu arraina laukitxotan eta gorde.
3- Zuritu batata, zatitu laukitxo erregularretan eta iraki ur eta gatz pixka batekin. Biguna dagoenean, iragazi, utzi hozten eta gorde. Zuritu tipula eta ebaki juliana erara.
4- Kokatu arraina katilu batean, bota tigre-esnea eta utzi jalkitzen 5 minutuz. Zerbitzatu arraina plater sakon batean batata-laukitxoekin, juliana erara ebakitako tipularekin eta tomatetxoekin.
Cevichea Peruko plater tipikoa da, Japoniako sukaldeko influentzia duen arren. Arrain edo itsaski fresko gordina, zitrikotan marinatuz prestatzen da. Nutrizio-propietateak. Plater hauek, edozen arrain erabilita ere, osasungarriak dira. Barazki eta arraina anoa bat suposatzen du, koipe gehiago edo gutxiagorekin, koipe horiek beti izango dira karioosasungarriak, kalitate oneko proteinak izango ditu, baita zuntz, bitamina eta mineral ekarpen on bat ere.
Osagaiak (4 pertsonak)
- <strong>Tigre-esnea prestatzeko:</strong>nn
- -tporru 1n
- -ttipula 1n
- -tbaratxuri atal1n
- -tapio adar batn-t25 ml esne-oson
- -t3 liman
- -t10 g saltsa pikanten
- -t5 g martorri hosto freskon
- -tGatza eta piperbeltz beltza
- <strong>Garniziorako:</strong>n
- -tbatata 1n
- -ttipula 1n
- -t4 cherry-tomate
sReceta online en:
