Cuscús amb xai i verdures
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 310 16%
- Azukreak
- 3,2g 4%
- Koipeak
- 11g 15%
- Koipeak saturatuak
- 3g 15%
- Gatza
- 0,4g 7%
Prestaketa
Escalfem l'oli en una cassola, hi afegim la ceba i l'all tallats a la brunesa (quadradets molt petits), ho tapem i ho deixem coure a foc suau 10 minuts i, tot seguit, hi afegim el pebrot vermell tallat a quadradets i les beines a tires. Tapem la cassola i continuem la cocció cinc minuts.
Hi afegim el xai desossat i tallat a trossets i saltem el conjunt durant 2 minuts; hi afegim el punt de sal i cuinem el xai durant 30-40 minuts a foc baix. A continuació afegim el cuscús, hi afegim aigua fins a cobrir-ho i ho deixem coure durant quatre o cinc minuts més amb molt poc foc deixant que la sèmola s'acabi de coure amb la calor de la cassola. Una vegada que estigui tou, l'aromatitzem amb un rajolí d'oli d'oliva i el deixem reposar dos minuts tapat i fora del foc abans de servir-lo acabat de fer i calent.
Es tracta d'un plat nutritiu i energètic, i encara que no és apte per a tots els públics perquè el xai és una carn grassa i una mica indigesta, les quantitats proposades en aquesta recepta la fan assequible perquè són moderades. El cuscús és la sèmola del blat que destaca pel seu contingut en hidrats de carboni (també en gluten, la qual cosa no la fa apta per a celíacs o intolerants al blat). El xai, malgrat el seu contingut gras, també proporciona proteïnes de qualitat. L'aportació de vitamines, minerals i fibra és escassa i prové de les mongetes tendres, de manera que per millorar aquest aspecte nutritiu convindria acompanyar aquest plat d'una bona amanida o un plat generós de verdures cuites.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 200 g de cuscus
- 200 g de costella de xai
- 50 g de beines rodones
- 50 g de ceba
- 1 gra d'all
- 1 pebrot vermell
- 30 ml d'oli d'oliva
- Una mica de sal
sReceta online en:
