Leka eta ganben tomate ozpin-olioarekin
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 287 14%
- Azukreak
- 8,1g 9%
- Koipeak
- 21g 30%
- Koipeak saturatuak
- 3g 17%
- Gatza
- 0,4g 7%
Prestaketa
Ganba zurituak ur gazitan egosiko ditugu 2 minutuz.
Tomatea eta tipuleta kubo txikitan moztuko ditugu.
Katilu batean, tomatea, tipula, olioa, gatza eta ozpina jarriko ditugu, eta dena nahasiko dugu koilara batekin.
Lekak garbituko ditugu azal-kentzeko gailu batekin kanpoko haria kenduz, eta zerrenda loditan zatituko ditugu.
Gatz pixka bat gehitutako ur ugaritan egosiko ditugu samurtzen diren arte.
Uretatik atera eta gorde egingo ditugu.
Plateraren erdian lekak jarriko ditugu eta horien gainean ganbak. Tomate ozpin-olioarekin eta perrexil xehatuarekin estaliko dugu dena.
Entsalada elikagarria da, eta prestatzen oso erraza. Lekek eta entsalada osatzen duten gainerako barazkiek bitamina eta mineral ugariko jaki bihurtzen dute. Osasunerako oso onuragarriak diren substantzia antioxidatzaile ugari ere baditu. Ganbek, bestalde, balio biologiko handiko proteinak ematen dizkiote entsaladari. Entsalada osatzen duten osagaien osaerak eta nutrizio-ezaugarriek kaloria gutxiko jaki bihurtzen dute, argaltzeko dieta egin behar duten pertsonentzat egokia.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 g leka
- 200 g de ganba
- 200 g tomate
- 250 g tipuleta
- 80 ml oliba-olio
- 30 ml jerez-ardo
- Gatz pixka bat
- Perejil
sReceta online en:
