Amanida tèbia de llenties

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
1 eta 2 ordu bitartean
Amanida tèbia de llenties

Descargar

kcal
370 19%
Azukreak
4,3g 5%
Koipeak
17g 25%
Koipeak saturatuak
2g 12%
Gatza
0,4g 7%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Posem les llenties en una cassola i les cobrim amb aigua. Afegim a la cassola la part més verda de la ceba tendra (en reservem la resta), un parell de grans d'all, un rajolí d'oli d'oliva i ho salem. Ho posem a foc mitjà perquè es cogui amb un bull suau durant unes 2 hores. Un cop cuites les llenties les deixem refredar i les escorrem amb un colador (el brou de les llenties ens el podem prendre tal qual com a aperitiu). Si no tenim gaire temps, per a l'amanida tèbia també podem utilitzar unes llenties cuites en conserva, rentades i escorregudes. Saltem en una paella amb unes cullerades d'oli d'oliva una ceba tendra vermella tallada a làmines fines, els pebrots verds també tallats a tires, els pebrots vermells escalivats a tires i uns trossets de carbassó tallats a quadradets. Un cop saltada la verdura, la retirem del foc i l'amanim amb un parell de cullerades de vinagre balsàmic. Preparem una base d'enciams variats; a sobre col·loquem les llenties barrejades amb les verdures saltades i amanides. Per sobre afegim uns trossets de nous, hi empolvorem cebollí trossejat i una mica de formatge cremós. L'amanida tèbia ja està llesta.
Les llenties presenten una concentració elevada de nutrients i són una gran font de proteïnes i hidrats de carboni, la qual cosa ens aporta molta energia. Són riques en fibra i baixes en greix. En la seva composició destaca la presència de vitamines A, B1, B2, B3, B6, C i E, a més de potassi, fòsfor, calci, ferro, magnesi i sodi. La presència de vegetals com ara el pebrot, la ceba, l'all, el carbassó i l'enciam sumen quantitats importants de fibra, ferro, calci, magnesi, potassi i fòsfor; a més, el formatge cremós afegeix grans quantitats de fòsfor i vitamines A, E i D. Una recepta molt completa, carregada de nutrients.  

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 200 g de llenties
  2. 50 g de ceba tendra vermella amb tiges verdes
  3. 50 g de pebrot verd
  4. 50 g de pebrot vermell escalivat
  5. 50 g de carbassó
  6. 2 grans d'all
  7. 100 g de brots d'enciam variats
  8. 60 g de nous pelades
  9. 100 g de formatge cremós
  10. 30 ml d'oli d'oliva
  11. 10 ml de vinagre balsàmic
  12. Una mica de sal
  13. Unes tiges de cibulet fresc

sReceta online en: