Amanida tèbia de llenties
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean

- kcal
- 370 19%
- Azukreak
- 4,3g 5%
- Koipeak
- 17g 25%
- Koipeak saturatuak
- 2g 12%
- Gatza
- 0,4g 7%
Prestaketa
Posem les llenties en una cassola i les cobrim amb aigua. Afegim a la cassola la part més verda de la ceba tendra (en reservem la resta), un parell de grans d'all, un rajolí d'oli d'oliva i ho salem. Ho posem a foc mitjà perquè es cogui amb un bull suau durant unes 2 hores.
Un cop cuites les llenties les deixem refredar i les escorrem amb un colador (el brou de les llenties ens el podem prendre tal qual com a aperitiu). Si no tenim gaire temps, per a l'amanida tèbia també podem utilitzar unes llenties cuites en conserva, rentades i escorregudes.
Saltem en una paella amb unes cullerades d'oli d'oliva una ceba tendra vermella tallada a làmines fines, els pebrots verds també tallats a tires, els pebrots vermells escalivats a tires i uns trossets de carbassó tallats a quadradets. Un cop saltada la verdura, la retirem del foc i l'amanim amb un parell de cullerades de vinagre balsàmic.
Preparem una base d'enciams variats; a sobre col·loquem les llenties barrejades amb les verdures saltades i amanides. Per sobre afegim uns trossets de nous, hi empolvorem cebollí trossejat i una mica de formatge cremós. L'amanida tèbia ja està llesta.
Les llenties presenten una concentració elevada de nutrients i són una gran font de proteïnes i hidrats de carboni, la qual cosa ens aporta molta energia. Són riques en fibra i baixes en greix. En la seva composició destaca la presència de vitamines A, B1, B2, B3, B6, C i E, a més de potassi, fòsfor, calci, ferro, magnesi i sodi. La presència de vegetals com ara el pebrot, la ceba, l'all, el carbassó i l'enciam sumen quantitats importants de fibra, ferro, calci, magnesi, potassi i fòsfor; a més, el formatge cremós afegeix grans quantitats de fòsfor i vitamines A, E i D. Una recepta molt completa, carregada de nutrients.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 200 g de llenties
- 50 g de ceba tendra vermella amb tiges verdes
- 50 g de pebrot verd
- 50 g de pebrot vermell escalivat
- 50 g de carbassó
- 2 grans d'all
- 100 g de brots d'enciam variats
- 60 g de nous pelades
- 100 g de formatge cremós
- 30 ml d'oli d'oliva
- 10 ml de vinagre balsàmic
- Una mica de sal
- Unes tiges de cibulet fresc
sReceta online en:
