Erreboilo errea saltsa berdearekin
- 2263 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 318 16%
- Azukreak
- 0,62g 1%
- Koipeak
- 17,87g 26%
- Koipeak saturatuak
- 3,83g 19%
- Gatza
- 1,47g 25%
Prestaketa
Garbitu erreboiloa.
Ipini erreboiloa labeko erretilu batean, eta bota gatza bi aldetatik.
Gehitu oliba-olioa.
Aldez aurretik 200ºC-tara berotutako labe batean prestatu, 15-20 minutuz.
Saltsa berdea: Zuritu baratxuriak eta moztu xafletan.
Frijitu leun baratxuria zartagin batean, gehitu ardo zuria eta utzi alkohola lurrundu arte.
Gehitu arrain-salda eta utzi prestatzen 10 minutuz
Xehatu perrexila eta gaineratu.
Erreboiloa prest dagoenean, atera labetik eta isuri
saltsa berdea.
Nahastu erreboiloaren zukuak saltsa berdearekin, eta emultsionatu.
Erreboiloa oso arrain preziatua da, bere haragi irmoagatik, ukitu lirdingatsuengatik eta oso zapore ona duelako.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 1.2 kg erreboilo
- 30 ml oliba-olio
- 1 pizca gatz
Salsa verde
- 15 ml oliba-olio
- 200 ml arrain-salda
- 1 manojo perrexil
- 1 diente baratxuria
- 100 ml ardo zuri
- 1 pizca gatz
sReceta online en:
