Erreboilo errea saltsa berdearekin

  • 2263 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio
Prezio
Erreboilo errea saltsa berdearekin

Descargar

kcal
318 16%
Azukreak
0,62g 1%
Koipeak
17,87g 26%
Koipeak saturatuak
3,83g 19%
Gatza
1,47g 25%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Garbitu erreboiloa. Ipini erreboiloa labeko erretilu batean, eta bota gatza bi aldetatik. Gehitu oliba-olioa. Aldez aurretik 200ºC-tara berotutako labe batean prestatu, 15-20 minutuz. Saltsa berdea: Zuritu baratxuriak eta moztu xafletan. Frijitu leun baratxuria zartagin batean, gehitu ardo zuria eta utzi alkohola lurrundu arte. Gehitu arrain-salda eta utzi prestatzen 10 minutuz Xehatu perrexila eta gaineratu. Erreboiloa prest dagoenean, atera labetik eta isuri saltsa berdea. Nahastu erreboiloaren zukuak saltsa berdearekin, eta emultsionatu.

Erreboiloa oso arrain preziatua da, bere haragi irmoagatik, ukitu lirdingatsuengatik eta oso zapore ona duelako.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 1.2 kg erreboilo
  2. 30 ml oliba-olio
  3. 1 pizca gatz

Salsa verde

  1. 15 ml oliba-olio
  2. 200 ml arrain-salda
  3. 1 manojo perrexil
  4. 1 diente baratxuria
  5. 100 ml ardo zuri
  6. 1 pizca gatz

sReceta online en: