Errege-erroska
- 7922 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago
- Prezio
- Prezio
- kcal
- 196 10%
- Azukreak
- 11,20g 12%
- Koipeak
- 6,05g 9%
- Koipeak saturatuak
- 2,20g 11%
- Gatza
- 0,22g 4%
Prestaketa
Aurretik hartzitzeko, osagaiak nahastuko ditugu bol batean, eta oratu egingo dugu, opil bat osatu arte.
Horrela utziko dugu 3-4 orduz, giro-tenperaturan, edo 24 orduz hozkailuan.
Erroskaren orea egiteko:
Bol batean, ipini irina, legamia urkuldua, gatza, azukrea, birrindurak eta hartzitze-aurrekoa zati txikitan. Egin zulo bat erdian, eta gehitu arrautzak eta esnea lurrinekin.
Batu bizkor eskuekin osagaiak, bolaren paretetatik askatzen den opil bat osatu arte.
Jarri lan-mahaiaren gainean, eta oretu 3 minutu inguruz. Gaineratu gurina zati txikitan, eta jarraitu oretzen 10 minutuz, gutxi gorabehera, ore lau, leun eta dirdiratsua lortu arte.
Ipini opila, ongi oretuta, olio pixka batekin bustitako bol garbi batean. Utzi hartzitzen ordubetez, sukaldeko lekurik epelenean, bere bolumena bikoizten duen arte.
Estali hezetutako zapi batekin.
Oretu leunki txantxartutako opila, gasgabetzeko; ondoren, bola bat egin, eta utzi berriro 10 minutuz dagoen bezala, lan-mahaiaren gainean
zapiarekin edo film batekin estalita.
Adierazi hatz batekin opilaren erdia, eta egin zuloa aldetik aldera. -Hartu bi eskuekin zulotik, eta luzatu orea uhala bailitzan biribilka dadin, gaineratu oparia, eta jarraitu forma guztiz eman arte.
Bermatu lata batean, edo laberako erretilu batean, paper sulfurizatua jarrita.
Marraztu pintzela erabiliz erroskaren gainazal guztia arrautzarekin, eta apaindu glasatutako fruta erabiliz. Utzi loditzen, bolumena bikoizten duen arte.
Jarri aurretik labea berotzen 180ºC-tara. Erroska apaintzen amaitzeko, gaineratu azukrea eta xerratutako almendra.
Prestatu labean 16-18 minutuz.
Atera labetik, eta utzi hozten plakan. Une horretan, nahi bada, erroska kremarekin edo irabiatutako esnegainarekin bete ahal izango da.
Osagaiak (18 pertsonak)
Pre-fermentado
- 90 g indar zuriko irina
- 55 g esne osoa
- 2 g legamia freskoa
Para la masa de roscón
- 350 g indar zuriko irina
- 80 g azukrea
- 3 g gatz
- 15 g legamia freskoa
- 1 limoi-arraspa
- 1 laranja-arraspa
- 30 g esne osoa
- 20 g laranja-ura
- 5 g banillaren esentzia
- 2 unidades arrautza
- 65 g gurin
- 1 arrautza irabiatua
Para adornar
- 75 g fruta glaseatua
- 50 g azukrea
- 50 g almendra ijeztuak
sReceta online en:
