Espaguetis amb formatge blau i espinacs

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Espaguetis amb formatge blau i espinacs

Descargar

kcal
374 19%
Azukreak
4,3g 5%
Koipeak
13g 18%
Koipeak saturatuak
6g 30%
Gatza
0,6g 9%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Coem els espaguetis en abundant aigua bullent amb sal i oli durant 5-6 minuts. Els escorrem i els reservem. En una cassola, escalfem la nata líquida i el formatge esmicolat i ho deixem reduir 15 minuts. En una paella amb oli saltem la ceba tendra tallada a quadradets, els espinacs picats i crus i el pebrot verd també picat. Ho condimentem i hi fiquem un polsim de julivert. A part, saltem també la pasta amb una mica d'oli a la cassola. Servim la pasta en una plàtera, col·loquem al centre la fritada d'espinacs i hi aboquem la salsa de formatge.
La pasta és un aliment bàsic dins d'una dieta sana, especialment integral, ja que aporta l'energia necessària per desenvolupar les tasques diàries. Com que admet moltes combinacions i es prepara fàcilment, no falta mai al rebost de les llars. La pasta consta fonamentalment d'hidrats de carboni complexos i aporta molt poca quantitat de greix. El secret perquè no resulti un plat excessivament calòric és acompanyar-la de salses lleugeres a base de tomàquet i verdures. No obstant això, la quantitat de pasta es pot ajustar a les necessitats de cada dieta, de manera que aquest aliment el pot degustar qualsevol persona, fins i tot en cas de diabetis o control de pes. La salsa de formatge blau que acompanya en aquest cas la pasta conté ingredients bastant grassos i, per tant, amb un alt valor energètic. L'intens sabor del formatge blau combina a la perfecció amb la pasta, ja que el sabor neutre d'aquest aliment permet fer aquests contrastos. Tant el formatge com la nata són font de greix saturat, que es desaconsella en les persones amb problemes cardiovasculars, hipercolesterolèmia o que hagin de seguir una dieta baixa en greix. El formatge aporta una quantitat insuperable de calci, que contribueix a mantenir els ossos forts i a prevenir l'osteoporosi. Els espinacs aporten un toc vegetal al plat i, juntament amb la ceba i els pebrots, l'enriqueixen en fibra, vitamines i minerals. Entre els nutrients que aporten els espinacs destaquen els minerals com el calci i el ferro, i les vitamines com la vitamina A i l'àcid fòlic. Pel seu alt contingut en oxalats estan desaconsellats en cas de litiasi renal.  

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 250 g d'espaguetis
  2. 50 g de formatge blau
  3. 100 ml de nata líquida
  4. 1 ceba tendra
  5. 300 g d'espinacs
  6. 50 g de pebrot verd
  7. Julivert
  8. 10 ml d'oli d'oliva
  9. 50 ml d'aigua
  10. Una mica de sal

sReceta online en: