Halloween kuiaren panakota
- 12211 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 182 9%
- Azukreak
- 14,7 16%
- Koipeak
- 9,82 14%
- Koipeak saturatuak
- 3,91 20%
- Gatza
- 0,18 3%
Prestaketa
Zuritu kuia, kendu haziak, eta prestatu lurrunetan, bigun geratzen den arte. Pure-egiteko batera eraman edo birrindu irabiagailuarekin, pure fina geratzen den arte.
Hidratatu gelatina ur hotzetan.
Kazo batean, jarri esnea berotzen, datilaren orearekin batera. Gehitu kuia-purea eta gelatina-hostoak. Nahastu gelatina disolbatu arte, eta utzi nahasketa irakiten 5 minutuz.
Sutatik atera ondoren, gehitu jogurta nahasketari, kanelarekin eta banilla-estraktuarekin batera. Bete edalontzi txikiak edo moldeak, eta eraman hozkailura; utzi bertan, gutxienez ordu pare batez.
Apaintzeko, bete pastelgintzako mahuka bat urtutako txokolate beltzarekin, eta laberako paper-orri baten gainean, marraztu armiarma-sare bat. Utzi txokolatea solidifikatzen, eta apaindu panakota armiarmarekin eta intxaur batzuekin.
Kuia da osagai nagusia, gozotasuna eta esnekiak ematen dituena. Ohiko eran prestatzeko azukrea erabiltzen da, baina horren ordez datilen orea baliatuko da, bertsio osasungarriago bat lortzeko. Gantz-edukia ertaina izan badaiteke ere, nagusiki intxaurretatik eta esnekietatik datoz, eta osasungarriak dira.
Osagaiak (6 pertsonak)
- 100 gelatina-orria
- 300 kalabaza
- 35 esne erdigaingabetua
- 20 pasta datila
- 25 jogurt naturala
- kanela-hautsa
- banilla-estraktua
- 60 txokolatea % 75-85 kakaoa
- 30 intxaur bekatariak
sReceta online en:
