Hegaluze konfitatuzko entsalada
- 3961 visitas
- Región
-
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

Modo de preparación
Zatitu hegaluzea karratuetan eta txikitu baratxuriak.
Pareta altuko zartagin edo kazola bat su geldoan jarri oliba-olio birjina estra zurrusta batekin. Olioa nahiko beroa dagoenean, gehitu hegaluze zatiak eta baratxuri birrinduak eta zigilatu hegaluzea alde guztietatik.
Hegaluzea zigilatuta dagoenean, gehitu gainerako olioa, estali arte. Erantsi, baita ere, piperbeltz beltza, erramu-hostoak eta limoi-azala, jaitsi sua, kozinatu 8-10 minutuz edo hegaluzeak kolore zuria hartu arte, eta, aizto baten muturra sartuz, egiaztatu barrutik kozinatua dagoela.
Hegaluzea esterilizatutako kristalezko poto batean gorde daiteke olioarekin batera, eta soberako olioa gorde daiteke, entsaladak edo beste plater batzuk ontzeko.
Entsalada prestatzeko, jarri hegaluze konfitatuaren tako batzuk plater baten gainean, gehitu orburu-bihotzak, tipula gorriaren xafla batzuk eta oliba beltz txikituak, eta gehitu ongailua.
Sasoiko produktuak kontsumitzea gomendagarria da. Beraz, hegaluzearekin egindako errezeta hau proposatzen dizugu, arrain urdin osasuntsu honetaz goza dezazun. Plater oso bat izan liteke, barazki kopurua handituz eta patata egosia gehituz, adibidez. Nutrizio-propietateak. Hegaluzeak kalitate handiko proteinak ditu, eta, arrain urdina denez, omega 3 gantz-azidoak eta D eta A bitamina liposolubleak ere baditu, baina ez da atuna edo izokina bezain koipetsua. Bazenekien…? Espeziak erabiltzeak gatza murrizten eta gure platerei zapore eta usain desberdinak ematen laguntzen digu.
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
