Receita de pementos do piquillo reenchidos de atún
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 230 12%
- Azukreak
- 7,3g 8%
- Koipeak
- 14g 20%
- Koipeak saturatuak
- 1,9g 9%
- Gatza
- 0,2g 4%
Prestaketa
Cortamos a cebola e o pemento á brounoise (cadradiños moi miúdos). Picamos o allo moi fino e poñémolo nunha tixola cunha cantidade de aceite que cubra o fondo.
Cociñamos o allo lixeiramente durante dous minutos. Incorporamos a cebola e o pemento, remexendo e deixando cociñar lentamente durante 15-20 minutos (ata que as verduras estean brandiñas).
Incorporamos o bonito das latas un pouco escorrido, e cociñamos coa mestura anterior durante un minuto. Sacamos do lume e poñemos sobre un escoadoiro para eliminar todo o aceite. Tras facelo, xuntamos esta mestura con catro culleradas de salsa de tomate caseira e dúas porcións de queixiños, e mesturamos ata formar unha masa cremosa coa que reenchemos os pementos.
Vertemos enriba salsa de tomate (na cal trituraramos antes dous pementos do bote de piquillos) e enfornamos a 200ºC durante cinco minutos. Sacamos do forno, deixamos amornar e servimos en compaña da salsa quente.
Os pementos son unha boa fonte de vitaminas C e B6, mais destacan polo contido en betacaroteno, vitaminas do grupo B2 e vitamina E; tamén posúen unha gran cantidade de licopeno e pola contra son baixos en graxas e calorías. Neste caso reenchémolos con atún, o que mellora o contido en proteínas e achega calcio, vitaminas A, B e D e ácidos omega 3. É un prato saudable, cunha notable achega de ácidos graxos omega 3, e tamén é unha receita que se serve quente, o que a fai ideal para os meses máis fríos.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 250 g de pemento vermello do piquillo
- 75 g de cebola
- 1 pemento verde
- 1 dente de allo
- 150 g de atún en aceite
- 250 g de salsa de tomate
- 2 queixiños en porcións
- 10 ml de aceite de oliva
sReceta online en:
